AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 04. 01.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 01.
Ez egy gyors poszt lesz, cserébe legalább rövid. Mostanában permanens témahiányban szenved...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 01.
Tavaly decemberben volt egy kétrészes posztunk arról, mi alapján választottam szerszámos ládát,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 01.
Bútorlapból készült bútorok általánossá válásával együtt terjedtek el az ilyen bútorok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 01.
Lyukat persze a legegyszerűbb fúróval készíteni, azonban házilagos körülmények között...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vannak otthon kimerült elemek?

A tegnapi nap találtunk egy igazán jópofa videót, amelyik az emberiség egyik komoly problémájára kínál igazán frappáns megoldást. Tudjuk, az életünk menetét sok esetben valóban megkönnyítő modern kori vívmányok és a folyamatosan használt technikai fejlesztések sajnos néhány esetben azért új problémákat is képesek okozni. Igazán üdvözölhető, ha egy egyszerű megoldás képes megszabadítani legalább egy ilyen problémától.

 

A lemerült elemek problémáját mindenki ismeri. Ezek az elemek néha indokolatlanul is kikerülnek mindenféle elemmel üzemelő szerkezetből, majd elkezdenek gyűlni mindenféle tárolókban, fiókokban. Ebben a szelektív hulladékgyűjtés körüli állandó hírverés is szerepet játszik, a hagyományos háztartási hulladékba már tényleg kevesen dobálnak használt elemeket, inkább külön gyűjtjük, aztán persze hogy mikor és hogyan jutnak el egy erre szakosodott gyűjtő tárolóedényébe, az már más kérdés. Tapasztalat, hogy egy idő után jó sok lesz belőlük. Ráadásul ezek a használt, lemerült, vagy épp félig lemerült elemek hatalmas késztetést éreznek fiatal, mondhatni új fajtársaikkal való keveredésre.

Az is sokszor előfordul, hogy mondjuk a gyerek valamelyik elemzabáló játékába kéne azonnal négy vagy épp hat elem, amennyi új elemünk biztos nincs épp otthon. Ilyenkor jön az, hogy meg kellene állapítsuk a fél kilónyi használt elemből melyik a legjobb állapotú, mert azt a körülmények kényszerítő hatása (ordító csemete) miatt újra használatba vennénk.

Akinek van elemtesztere, vagy legalább egy multimétere, az ezt viszonylag könnyen megoldhatja. Azonban akinek nincs, az eddig sokszor bajban volt, a hagyományos elemek 1,5 voltos feszültsége túl alacsony ahhoz, hogy bármilyen kézügyben lévő fogyasztóval, izzóval megállapíthassuk, van e még benne delej.

Egy tegnap talált videó azonban rendet tesz az elemek káoszában. Lássuk is:

Nem fantasztikus? Maga a kőkor az űrkorszakban. Mintha kőből pattintanánk egy alkatrészt egy lerobbant Tesla hajtásláncába.

Egy baj van vele.

Nem működik...

Az, hogy tudományos magyarázatot nehéz találni a dologra, még nem volna baj, az általunk a világról megismert kép messze nem teljes, van még ott mindenféle ismeretlen dolog. Viszont ez a videóban kipróbált eljárás sok kérdést megkerül. Például azt is, hogy minden elemfajtának és gyártmánynak más az alsó kiképzése, vannak laposabb és púposabb talpúak is, ez utóbbiak eleve nehezebben állnak meg. Mindenesetre, mi e tökéletes elméleti levezetés után azért ki is próbáltuk a dolgot, és sajnos az eredmény nem igazolta a videóban láthatókat. Az elemek néha feldűltek, néha nem. És ezek néha újak voltak, néha használtak. Semmiféle szignifikánsnak mondható jellemzőt és szabályt nem tudtunk kimutatni.

Úgyhogy ezt az eljárást bemutató videót inkább a mai dátumhoz kötjük, mintsem a valóban előre vivő tudományos eljárásokat bemutatókhoz.

Természetesen ha az olvasóink közül bárki megismételné a kísérletet, és velünk szemben esetleg felfedez némi szabályosságot, mindenképp ossza meg velünk a tapasztalatait.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni. 

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek