AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 12. 29.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 29.
Ez egy gyors poszt lesz, cserébe legalább rövid. Mostanában permanens témahiányban szenved...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 29.
Tavaly decemberben volt egy kétrészes posztunk arról, mi alapján választottam szerszámos ládát,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 29.
Bútorlapból készült bútorok általánossá válásával együtt terjedtek el az ilyen bútorok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 12. 29.
Lyukat persze a legegyszerűbb fúróval készíteni, azonban házilagos körülmények között...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Visszatekintés 2014 - első rész

Így év vége tájt már szokássá vált, hogy írunk néhány visszatekintő posztot, amelyekben megemlékezünk az elmúlt év többször is visszatérő témáiról, valami miatt emlékezetes posztjairól. Idén sem lesz ez másképp. Azt gondoltuk, hogy elsőként a legtöbb alkalommal felbukkant témáinkról írunk. Aztán majd előkeressük a legolvasottabb posztokat is. 

Az idei év legsűrűbben előforduló témája alighanem az ingatlanaink hőszigetelése volt. Általában is elég sok energiatakarékosságról szóló posztunk született, de a hőszigetelés volt a slágertéma. Bár nem vagyunk építészeti vagy környezetvédelmi szakblog, az év végére egész járatosak lettünk a témában, köszönhetően a Knauf Insulation, az Austrotherm, és persze az Energiaklub szakembereivel folytatott sok-sok beszélgetésnek.

A legtöbbet a Knauf Insulation ’Nálamszigetelnek’ programjáról írtunk, hiszen ez az összehasonlító program tényleg újszerű volt, és valóban pontosan megmutatta, mennyit is számít a jó hőszigetelés. Az itt kapott eredmények biztos, hogy hosszú évekig fognak segítségként szolgálni mindenféle, a szigetelés hatékonyságát, a ráfordítások megtérülését tervező számításhoz, és jó érzés tudni, hogy a Furdancs blog tényleg a program legelejétől folyamatosan figyelemmel kisérhette a történéseket.

Szintén ide kapcsolódik talán, hogy néhány olvasott posztot írtunk a paksi bővítésről is, nem rejtve véka alá véleményünk, miszerint bizony mi nem vagyunk túl nagy pártolói az atomenergiának, a Paks II építésével összefüggő döntéshozatali metódust pedig végképp nem favorizáljuk. Szerencsére, ahogy most látszik a helyzet, nem is igen lesz az egészből semmi… Mindenesetre ezek a posztjaink igen sok kommentet kaptak, meglehetősen vegyeseket.

Mint említettem, elég sok energiatakarékossággal kapcsolatos írásunk volt, alternatív energiák előállításától kezdve a modern fűtési vagy épp melegvíz-előállítási technológiákig. Persze nem csak a legmodernebb - épp ezért általában még elég drága - technológiákról írtunk, hanem a hagyományosabbakról is, mondjuk a melegvíz előállítását végző hagyományos villanybojlerekről, ezek tisztításáról is megjelent több posztunk is. Volt köztük saját tapasztalatunkból írott, de a Stiebel Eltron segítségével profi tollából származó is. Érdekes egyébként, hogy a legolvasottab posztjaink között, ahogy korábban, úgy idén is megtalálhatóak a legegyszerűbb témákat körbejáró írások is. Ilyen például a vízkőmentesítés, vagyis az othonunk vizes helységeiben képződő vízkőtől való megszabadulás trükkjeiről szóló poszt.

Ez indított minket arra, hogy amolyan kiegészítő, 'B' posztként sorozatot közöljünk a házkörüli tennivalókról, ezt a 'Nagy háztartáskönyv' nevű kiadvány segítségével követtük el.

Azért persze a barkácsolás sem maradt ki a témáink közül, gyártottunk-javítottunk szinte mindent. Míg a 2013-as évben igen sok faipari témájú posztunk volt, a 2014-es év inkább a fémmegmunkálás éve volt. Tákolmányi kollégánknak köszönhetően sorozatunk jelent meg a házilagos fémmegmunkálás témakörében is, csakúgy, ahogy a házi kivitelű CAD marógépek, vagy épp a divatos 3D nyomtatók témájában. (Erről a témáról még megemlékezünk majd külön is.) Szintén Tálolmányi kollégánk ötlete volt a 'szétszedtem' sorozat, ahol mindenféle szerszámot vagy épp háztartásban előforduló eszközt szed apró darabokra. Kicsit olyan ez, mint a boncolás. Remekül megismerhetjük, mi van belül, ha a saját életünkben kell megjavítanunk valamit, nem ér teljesen váratlanul a burkolat alatt található látvány. Ugyanakkor a posztban bemutatot alany már nemigen tér újra magához. Gyakorlatilag életét adja a többi egyed gyógyítása érdekében.

Mint látható, elég tarka repertoárunk volt az idén, és vélhetően a továbbiakban sem lesz ez másképp.

Holnap jövünk a legnépszerűbb, legolvasottabb posztjaink ismertetésével.  

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek