AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 06. 12.
Írtunk már itt a Furdancson a népszerű gyerekjáték alternatív felhasználási módjairól. Díszíthetünk...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 12.
Ez az írás igazából az 'öregautó' szerelős sorozatunk első darabja kellett volna legyen....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 12.
A lakóhelyiségek falait még nem is olyan régen különféle költséges gipszstukkókkal lehetett...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 12.
A hagyományos festésű faldekorálást elég nehéz kivitelezni, ám ma már van ennek egyszerűbb...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 06. 12.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tökéletes autódekoráció

Öreg Fordunk egyelőre semmilyen poszttémát nem szolgáltat. Működik, alig fogyaszt, falja a kilométereket. A külsején ugyan lehetne javítani, de miután a szponzorok csak lassan gyűlnek, így még nem tudjuk, szerintünk - természetesen abszolút részlehajlás nélkül... - mi lesz a legjobb termék, amit ajánlunk és amivel vizuálisan is megfiatalítjuk.

Belül viszont hatalmas változások történtek.

 

Az autónk belsejének korhű módon történő egyedivé tételére számtalan mód létezik. Akaszthatunk bele mindenféle fityegőket, tehetünk bele kék fénnyel világító ledeket, vagy épp egy helyes bólogató kutyát. De a fagolyós üléshuzat is remek ötlet, különösen a szőrösebb combú, rövidnadrágos sofőrök számára lehet ez emlékezetes választás.

Persze nem biztos, hogy az igazán korhű dekoráció lesz a számunkra tökéletes választás...

A hifi kapcsán már leírtam, hogy a korhűség bizony nem feltétlenül szolgál a hangminőség javára, és esetleg mégis csere lesz. Sikerült is szerezni ajándékként két fiatalabb fejegységet is, mindkettő Sony gyártmány, az egyik kazettás, a másik mini disc-et használ. Mára mindkettőn túlhaladt a - műszaki - történelem. Az utóbbi, MD játszó igazán érdekes választásnak tűnt, de miután egyetlen egy darab üres MD lemezem van itthon, ráadásul már egy darab felvételre alkalmas MD asztali lejátszóm sincs, ezt a verziót inkább félreraktam, és a kazettás modell került a Ford gyári rádió helyére. Mit mondjak, ég és föld a két készülék hangminősége közt a különbség, ráadásul ez a beszerelt darab valamikor igen profinak számított, igazán okos szerkezet.

Szóval, hogy visszakanyarodjunk az eredeti gondolatmenethez, az autó belső díszítésével kapcsolatban is a visszafogottságra szavaztam, tehát a 15x15 centis piros plüss dobókockák inkább nem kerültek be az autóba, és a váltógomb sem lett billiárd golyóra cserélve. Jómagam igen kedvelem a népszerű dán játékgyár apró figuráit. És miután nemrég sikerült szert tennem egy szakasz rohamosztagosra, adta magát a lehetőség hogy őket használjam az autó belső világának díszítésére. Igen ám, de az apró minifigurák nemigen maradnak nyugton a csúszós műanyagokon. Ezért ragasztottam néhány kis fekete, két pöttyös alapkockát a szükséges helyekre, így már stabilan állnak.

Ráadásul ezzel a fejlesztéssel bármilyen stílusra válthatunk egy pillanat alatt. A Lego minifigurák szinte a teljes film-, képregény- és valós univerzumot lefedik, bármilyen történethez, eseményhez találunk alkalmas figurát.

Fussunk is át néhány lehetséges verziót:

Ha már Furdancs blog, akkor ugye itt van néhány szaki. Szerelők, hibaelhárítók autójába kötelező:

Ha rajongunk a krimikért, netán a legnagyobb magyar faluért, Londonért, válasszunk valami klasszikusabbat:

Zenészek vagyunk? A turnébuszba ajánljuk:

Az amerikai sportok a mindenünk? Al Bundy volt a jelünk az oviban? Az sem gond:

Művészet? Történelem? Rajzfilm? Gyermekünk kedvenc figurája? Mi sem egyszerűbb:

És akkor ez még mind-mind csak az alapot képezi. 

Az igazi művész a limitált példányszámú különlegességekkel díszít, például a Marvel univerzum speciális figuráival, amelyek között mindig vannak a szokástól eltérő értékesebb darabok.

De elérhető a teljes Star Wars, Jurassic Park, vagy épp Indiana Jones univerzum is. Ki ne szeretne egy igazi Laura Dern, Sam Neil vagy épp Jeff Goldblum figurát az autójába?

Látható, hogy ezek a kis bábuk minden autó kötelező felszerelését kellene képezzék. Ha ilyenekkel rakjuk teli az autónk, mindenki látni fogja, hogy maradt még bennünk valamennyi a gyermeki énünkből, van humorunk, ízlésünk. Ha pedig a kesztyűtartóban is tartunk pár különböző tartalékbabát, szinte minden kihívásra azonnal meg fogunk tudni feleni.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek