AJÁNLÓ
 
07:38
2013. 12. 01.
Múltheti Adventi posztunkon felbuzdulva, most a kültéri díszítésekből szedünk csokorba néhány...
A bejegyzés folyatódik
 
07:38
2013. 12. 01.
Lyukat persze a legegyszerűbb fúróval készíteni, azonban házilagos körülmények között...
A bejegyzés folyatódik
 
07:38
2013. 12. 01.
Péntek lévén autós téma kéne. Azt gondoltam, talán akadhat az olvasóink között olyan szülő,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:38
2013. 12. 01.
A legprecízebb és leggondosabb olvasónkkal is megesett már biztos, hogy valami fontosat otthon...
A bejegyzés folyatódik
 
07:38
2013. 12. 01.
Jött két privát hozzászólás a lemezjátszós sorozathoz, ezek adták ennek a posztnak az apropóját....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Advent első vasárnapján nyilván valamilyen az ünnepekhez kapcsolódó írás kell kerüljön ide a Furdancs blogra is.

Az ünnepi készülődés során több lehetőség is adódik az év folyamán összeszedett barkácstudásunk alkalmazására. Erről még lesz is szó itt a blogon. Most inkább néhány olyan képet szedtünk össze, amelyek az ünnep hangulatát alapvetően meghatározó barkácsterméket mutatnak be.

woodslice.jpg

A karácsonyfa illetve az ünnepi dekorációk kapcsán minden évben előkerül a kivágásra itéltetett fenyők kérdése. Az alábbiakban néhány olyan megoldást mutatunk, amit egy képzett furdancsos tökéletesen meg tud valósítani, ugyanakkor egy fenyőnek sem kell életét adnia érte. (Legalábbis a hagyományos értelemben nem, hiszen a felhasznált faanyag is élő növény volt egykor…)

Csinálhatunk karácsonyfát például lécekből. Ha ügyesek vagyunk, ráadásul összehajthatóra is elkészíthetjük, így az ünnepek múltával laposra hajtogatva tárolhatjuk a gardróbszekrény mögött:

il_fullxfull.132035862.jpg

De csinálhatunk karcsonyfát zöld sörösüvegekből meg rengeteg ragasztóból is. (A ragasztó az üvegek egymáshoz rögzítéséhez kell.) Ez igazán persze akkor jöhet szóba, ha már korábban is szorgoskodtunk az alapanyag előállításával. Ha csak most kezdenénk hozzá, éléggé aktívan kell dolgozzunk, hogy időre meglegyen a kellő mennyiség. 

alternative_christmas_tree.jpg

Igaz, ezt a fát az ünnepek után annyira nem lesz egyszerű elrakni...

De ha mondjuk van pár dobozunk, némi zöld csomagolópapírunk, esetleg pár zöld borítójú könyvünk és egy tükrünk a falon, akkor igazán helytakarékosan is megoldhatjuk a dolgot:

cool-christmas-tree-alternatives14-554x818.jpg

Jóval több munkába kerül az alábbi elképzelés megvalósítása. Itt furnér darabokból hajtogatták meg egyenként az "ágakat". A fa alapját egy masszív fából készült váz adja. Biztos hogy ezt sem könnyű elhelyezni az ünnepek után, de az egyediségéhez nem fér kétség...

Wood-Veneer-Chrismtas-Tree.jpg

Persze a fémmel foglalkozók is találhatnak maguknak megfelelő ötleteket. Víz- vagy klimaszerelők például elhasználhatnak több tucat méter rézcsövet egy ilyen fa megalkotásához:

CopperChristmasTree-450x600.jpg

A lényege minden fenti megoldásnak az, hogy használjuk bátran a fantáziánkat, ne ragaszkodjunk a megszokott megoldásokhoz. Jövünk még további ötletekkel, addig is kezdjetek neki a lakás díszítésének:

images (1).jpg

 Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni. 
 Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek