AJÁNLÓ
 
10:00
2013. 09. 03.
Az idei a negyedik karácsony a Furdancs Blog életében, együtt, veletek kedves olvasók. Részünkről...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 09. 03.
Természetesen abból, hogy a Furdancs egy barkácsblog, nem következik az, hogy mi mindent csakis...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 09. 03.
Akinek van gyermeke, az biztos találkozott már a jelenséggel, hogy a gyerekféle bizony előbb-utóbb...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 09. 03.
Mint múlt pénteken már írtuk, közeledik a Furdancs blog második születésnapja. Ennek kapcsán...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 09. 03.
Mai műtárgyunk egy igazán különleges kis szerszám. Gyerekkoromban még nem tudtam, hogy létezik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Buheráljunk pincét - 2.

A romkocsma-projekt sem merült a feledés homályába, bár az már látszik, hogy nem lesz sokkal gyorsabb egy átlagos metró-beruházásnál...

A legfontosabb, és a legnagyobb feladatnak a falak rendberakása látszik. Most nagyjából 50-50% a lepotyogott vakolatú tégla és a többé-kevésbé ép vakolat aránya. Elsőre úgy gondoltam, két megoldás lehetséges a rendberakásra: az első, hogy leverem a vakolatot mindenhol, aztán kezelem valamivel a téglákat, és kész is. Nem lesz persze olyan szép, mint egy direkt erre készült téglaborítás, de a rusztikusság és az esetleges hibák még jól is nézhetnek ki.

fal1.jpg

A másik megoldás az lett volna, hogy a hiányzó vakolatot visszapótolva, egy vakolt falat nyerek. De miután beszéltem pár hozzáértővel, elmondták, hogy ne higgyem, hogy a még meglévő vakolatot csak úgy ki lehet egészíteni. Az mindenképp leverendő, maximum a teljes fal letisztítása és alapozása után lehet újra vakolni. Az egészet. Persze… Marad tehát a leverés, és a natúr téglafal. Mert az szép és rusztikus és épp kocsmába való.

fal0.jpgIlyen a könnyen letisztítható rész.

 

fal3.jpgÉs  ilyen ahol elég masszívan tart a vakolat. 

Úgyhogy most vakolat-leverés van. Ami nem egyszerű, pláne hogy azért ezt messze nem főállásban csinálom. Igyekszem módszeresen haladni, a gond az, hogy messze nem egyenletes a vakolat tapadása, néhol simán lepotyog, máshol meg alighanem vésni kell majd. Egyelőre a kalapácsos tisztításnál tartok. Előre örülök, hogy nemsokára eljutok a fej feletti felülethez, ahol a pucolandó vakolat már a nyakamba is fog potyogni. Ha elfogyott a vakolat akkor egyszerre fogom kihordani a pincéből, ha szükséges némi aljzattal együtt, és így be lehet majd állítani a végleges padlómagasságot is.

A másik elindult dolog az a világítás rendberakása. Persze még nem a végleges lámpatestek kerülnek fel, de a helyüket kitaláltam. Miután vésni és kábelt fűzögetni a falba nemigen tervezek, ezért a dugaljakhoz szükséges vezetékezés a padló és a fal találkozásánál fog menni a padlószint alatt. A világítás pedig a bejárattól a pince végéig kifeszített acélsodronyra fog kerülni, az áram betáplálása a bejáratnál lévő kapcsoló felől lesz megoldva. Egy sodronyt már kifeszítettem, hogy a leendő tartókampók egy vonalban kerüljenek fel.  Hétvégén már működni fog a rendszer, legközelebb lesz kép is róla.

Egyelőre itt tartok, remélhetőleg lesz hamarosan izgalmasabb tudósításom is.

Azért valami ilyesmit biztos összehozok:

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek