AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 10. 10.
Elérkezett hát a nagy nap. Második születésnapunk kapcsán rendezett játékunk végére értünk....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 10. 10.
Elérkeztünk a harmadik péntekhez. Vagyis születésnapi játékunk harmadik fordulójához. Mint...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 10. 10.
Bizony, megértük ezt is. A Furdancs blog hamarosan 2 éves lesz. Egészen pontosan október 19-én....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 10. 10.
A Netszerszám volt olyan kedves és a Furdancs Blog születésnapja alkalmából egy hasznos kis kütyükből...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 10. 10.
Most már elárulhatjuk, hogy ma 1 éves a Furdancs Blog. Ennek örömére a héten ezt meg is kérdeztük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Furdancs születésnap - 2. kör

Mint múlt pénteken már írtuk, közeledik a Furdancs blog második születésnapja. Ennek kapcsán felidézzük néhány korábbi írásunk. Ma a megosztóbb hatású posztok közül veszünk elő párat.

A blogunkon már több ízben is hitet tettünk a barkácsolás, és a saját kezű munka mellett. Ez a legtöbbünk számára nem csak az alkotó folyamat miatt kellemes és fontos tevékenység, van egy olyan összetevője is, amely a bennünk lakó lázadó számára jelent némi esélyt a napvilágra kerülésre. Konkrétan arra gondolok, hogy a mai, túlszabályzott világban bizony rengeteg olyan munka van, amelyet a közvélekedés, sőt akár az állampolgárt lehetőleg minél rövidebb pórázon tartani szándékozó törvények is, csak szakemberek által végezhetőnek tartanak.

Mi viszont azt gondoljuk, hogy az emberiség valahogy csak eljutott napjainkig, pedig a történelme során elég sok szerelni valóval találkozhatott már...

Komolyan hisszük azt, hogy a fizika alapvető szabályainak ismerete plusz az adott szakterület (legyen az villanyszerelés vagy épp egy kéménycső elvezetése) speciális tudnivalóinak elsajátítása után a ház körül végezhető munkák szinte teljes körét meg tudjuk oldani sajátkezüleg.

Egyszerűen arra van szükségünk, hogy hasznosítsuk az iskolában tanultakat, és éljünk az internet létrejöttével rendelkezésünkre álló szinte végtelen méretű és mélységű tudásanyaggal. Meg kell érteni a folyamatokat, azt, hogy mi miért működik épp úgy ahogy. Aztán alkalmazni kell a tudást. Azonban tapasztalhattuk, hogy ez a vélekedés azért nem élvez osztatlan népszerűséget. Sokan képtelenek elhinni, hogy képesek (vagy hogy mi képesek vagyunk) szakmunkák elvégzésére. Nem hiszik el, hogy a technikai folyamatok végig gondolásával születhetnek működőképes megoldások, akkor is, ha ezek a megoldások nem követik betű szerint a tankönyvek vagy a szabványok megszabta utat.

Ennek két jó példája is volt esetünkben. Az első egy házilagos kandalló építésről számolt be, a második egy bojler vízkőmentesítését és anódcseréjét mutatta be. A két írásban az volt a közös, hogy mindkettő hosszú évek óta jól működő megoldást mutatott be, és mindkettőt ízekre szedték a kommentelők, mondván, hogy azok egyenesen az ördögtől valók, és céljuk sem lehet más, mint hogy bemutatásukkal minél több embert a sátán karmaiba juttassanak.

A kandalló esetén a szükséges légrés és a hőleadás mikéntje volt a kardinális kérdés a kommentelőknél. És persze kiderült az is, hogy ez így nem is működhet. Igaz, én évek óta fűtök vele, de ez nyilván nem lehet szempont egy hitvitában.

A bojleres posztot főképp az érintésvédelem és az elektromos szerelések okán támadták a legtöbben. A víz és az elektromos áram egy szerkezetben történő találkozása sokaknál kizérja a házilagos beavatkozás lehetőségét. Ennek kapcsán megint rájöttünk, hogy az emberek többsége bizony nem szeret gondolkozni, egyszerűen képtelen egy folyamat, vagy egy műszaki megoldás logikájának, elvének végiggondolására. Így jártunk. Pedig az elején milyen ígéretes fajnak tűnt ez a kétlábon járó emberszerűség, ugye?

Mi persze egy ideig védtük az alkotásaink, de idővel belefáradtunk. Végül is ami nem öl meg, az megerősít, ez nyilván a kommentekre is igaz. Mindenesetre mi azóta is bátran és sikerrel használjuk az akkor bemutatott eszközöket. És persze készülünk az időre, amikor a szakemberek és szakmunkák istenítői a mai ismert világot követő Mad-Max jellegű sivatagban kóborolnak szakember keresőben. Mi közben meg majd mindent megoldunk továbbra is a rendelkezésünkre álló két kezünkkel és a fejünkben lévő, barázdált felületű, szürke képződménnyel...

De térjünk vissza a születésnapunkra. Mint írtuk, a szülinap ajándékokkal jár, amit ez esetben sajnos nem mi kapunk, hanem épp hogy mi adunk olvasóinknak, amennyiben visszaküldik az alul látható kérdőívet. Az ajándékok mennyisége függ a beérkezett válaszok számától, tehát érdemes minél több barátunkat és ismerősünket értesíteni a lehetőségről. Az már kiderült, hogy az ajándékos zsákunkban található egy-két Leatherman multiszerszám. Ezen a héten a minőségi, mindent kibíró munkaruhák gyártója, a svéd Blaklader terméke kerül bele. Az importőr felajánlása jóvoltából Blaklader kapucnis felső is szerepel az ajándékok között.

Ez, mint a gyártótól már megszokhattuk, az igazán igényes alapanyagok és kivitelezés jóvoltából nem csak munkára alkalmas ruházat, hanem tökéletes utcai viselet is lehet. A Blaklader termékekről több ízben is írtunk már, igazából meggyőződésünkké vált, hogy bármilyen utcai ruha beszerzésekor érdemes ránézni az Ő kínálatukra, mert szinte minden ruhadarab alkalmas az utcai viseletre, és minőségben, élettartamban messze többet tudnak a butikokban található ruhadaraboknál.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek