Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy raklap bébiétel

Az újrahasznosítás virágkorát éljük. Ez valahogy mostanában divat lett, még ott is igyekszünk újrahasznosítani mondjuk a csomagoló anyagokat, ahol ez nem feltétlenül indokolt. Vannak azonban olyan esetek, amikor az újrahasznosított anyagokból készült tárgyakról szinte meg sem lehet mondani, hogy nem direkt az adott funkcióra készült gyári darabok. Egy nemrég nyílt kávázóban jártam a minap, és rögtön két dologra is rácsodálkoztam, gyorsan le is fotóztam őket, hátha ötletet és tippet adnak valakinek.

Több fényt és több tudást!

A világító diódákról, népszerű nevükön LED fényforrásokról már írtunk többször is. Szintén esett szó már itt a blogon a napelemekről is. Ezek igazán célszerű kombinációi, vagyis a kisméretű napelemes LED világítótestek is elérhetőek már jóideje a barkácsáruházakban vagy épp a netes üzletekben. Ezek kész, komplett megoldások, igazán nincs velük sok tennivaló. A legtöbben használjuk is ezeket.

Azonban most megjelent egy könyv kiadónk gondozásában, amelyiket átlapozva egy egészen új univerzum tárult fel előttünk. Kiderült, - jó, azért egy kicsit eddig is sejtettük ezt - hogy az eddig taglaltaknál sokkal mélyebb, és sokkal érdekesebb is lehet a LED-ek világa. És messze nem csak kész, bolti megoldásokban lehet gondolkozni...

LED szalagot mindenhová!

A bútorok (vitrinszekrények, könyvespolcok, stb.) rejtett megvilágítása mindig is különleges hatások elérésére volt alkalmas. Azonban korábban ehhez izzólámpákhoz való foglalatokat, vagy később fénycsőfoglalatokat kellett felszereljünk a szekrények, polcok mögé, amelyek méretük miatt minden esetben külön tervezést és előre gondolkozást igényeltek, ráadásul figyelni kellett arra is, hogy a fényüket megfelelő terelő és takaró elemekkel csak a kívánt irányban adják le. Szintén problémát okozhatott - különösen hagyományos izzólámpákat használva - a melegedés, tehát kellő légréseket és szellőzést is kellett biztosítsunk.

Jól gondoljátok, ez megint egy energiatakarékosságról szóló cikk lesz. Hiába, manapság ez a trendi és korszerű. A neten egy sereg írás foglalkozik azzal, mikor érdemes cserélni az izzókat otthon és mire. Lehet számolgatni, saccolni, mérni. Én most inkább csak egy konkrét próba tapasztalatait írom le, azt mindenki maga döntse el, mikor és milyen ütemezésben cserél.

GU10-0.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek