AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 09. 22.
Ezek a durván összerót és teherbíró faszerkezetek eredetileg terjedelmesebb rakományok tartgoncás...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 22.
A raklapok valahogy körülvesznek bennünket mindennapi életünk során. Szürke eminenciásként szolgálnak...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 22.
Jól gondoljátok, ez megint egy energiatakarékosságról szóló cikk lesz. Hiába, manapság...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 22.
Ez egy kicsit rendhagyó poszt lesz, ma ugyanis nem barkácsolunk semmit. (Esik a eső.) De ettől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 09. 22.
Ez egy gyors poszt lesz, cserébe legalább rövid. Mostanában permanens témahiányban szenved...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy raklap bébiétel

Az újrahasznosítás virágkorát éljük. Ez valahogy mostanában divat lett, még ott is igyekszünk újrahasznosítani mondjuk a csomagoló anyagokat, ahol ez nem feltétlenül indokolt. Vannak azonban olyan esetek, amikor az újrahasznosított anyagokból készült tárgyakról szinte meg sem lehet mondani, hogy nem direkt az adott funkcióra készült gyári darabok. Egy nemrég nyílt kávázóban jártam a minap, és rögtön két dologra is rácsodálkoztam, gyorsan le is fotóztam őket, hátha ötletet és tippet adnak valakinek.

 

Az első a világítás volt. Befőttes- és bébiételes üvegből persze sokféle lámpát készítettek már, ez az itt talált leginkább az egyszerűségével hódíthat, igazán könnyű elkészíteni, a kisméretű halogén vagy ledes fényforrás foglalatát az üvegek csavaros tetejével együtt felcsavarozzuk egy deszkára, fúrni csak egy akkora lyukat kell, ahol a delejt hordozó vezetéket fűzzük be. A képen jól látható, hogy a deszkát tartó kötélre tekerték fel spirálisan a tápellátást biztosító vezetéket. Egyszerű, és élőben nagyon mutatós megoldás, a deszka színezését/pácolását olyanra csináljuk amilyenre akarjuk, igazán pillanatok alatt készíthetünk a berendezéshez illő világítótesteket. Kisméretű, bébiételes vagy mustáros üvegekből talán mutatósabb, de ha elég nagy a helység és a belmagassága, akkor akár normál méretű üvegekből is készíthetünk ilyet.

A másik ötlet a 'borzasztó' népszerűségnek örvendő raklapokból áll. Amelyekből itt most épp polcok készültek. És nagyon mutatósak, ráadásul. A felhasznált raklapok persze jó minőségüek voltak, és nagyon igényesen történt a felületkezelésük/égetésük is, vélhetően szétbontották és a megmunkálásuk után újra összeállították a deszkákat, és talán az sem véletlen, hogy a deszkák köze épp akkora, mint a bögrék magassága. De a végeredmény tényleg mutatós lett:

Mint írtam, a fenti két megoldást egy kávézóba lépve találtam. Ami az érdekes, hogy messze nem tűntek elsőre fel az újrahasznosított elemek. A berendezés meglehetősen egységes, hasonló színű és stílusú volt, csak némi ücsörgés után jöttem rá, hogy jó csomó bébiétel (talán egy egész raklapnyi?) kellett az elkészítésükhöz, a raklappal együtt.

Jönnek lassan az esős hétvégék (legalábbis ezt mondják az időjósok, persze arra sokat nem adhatunk, hónapok óta mondanak ilyesmit, és mégis egyre melegebb és szárazabb az idő) akár nekiállhatunk otthon néhány hasonló tárgy elkészítésének.

Aki a fenti berendezési tárgyakat élőben nézi meg, lehet, hogy Vikit találja a pult mögött. Még az is lehet, hogy épp dalok tanulása közben éri, Viki ugyanis énekel is, például ilyen jellegű dalokat: 

Akár hallgathatjuk is, a hétvégi lámpa- és polckészítés közben.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek