Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újratervezés

Az elhasznált alkatrészek otthoni, főképp dekorációs célú újrahasznosítása örök divat. Persze hogy ezek épp illenek-e egy lakásba, az mindig egyedi elbírálás kérdése, mint ahogy az is, hogy milyen szintig vagyunk hajlandóak felújítani az így hasznosított alkatrészeket. Sokan pont azt szeretik, ha ezeken látszik hogy bizony nem újak, történt velük már egy és más... ilyenkor épp csak a nagyon potyogós leveles rozsdát kell eltávolítani, és már mehet is a lakásba mondjuk a roncstelepen talált tekercsrugó, vagy épp a műhelyben már nem használt rámpák...

újrahasznosítás autóalkatrész design dizájn diy PM

A zaj elleni védekezés

Kritikus zajterhelést mértem előző írásomban a műhelyben előforduló elektromos szerszámokat tesztelve. Hogyan védhetjük hallásunkat ennek ismeretében?

1.jpg

Négy hallásvédő eszközt találtam itthon. Az idők során, innen-onnan összeszedve állt össze a készlet, ezért a típusok pontos jellemzőit a Conrad áruház hasonló áruinak katalógusából merítettem, köszi. Legfontosabb érték a hangnyomás-csillapítás mértéke, decibelben megadva.

A műhely zajai 1.

meres.jpg

Néhány évet lokátorokban, másik húszat számítógép előtt ülve töltöttem. A hűtőventilátorok zaja miatt mérhető árok látszik a hallásgörbémen, ezért a Tessék? Ismételje meg kérem! - fordulat előfordul társalgás közben, kivéve, ha nem érdekel, amit mondanak. Késő bánat, de néhány jó tanácsot és mérést szeretnék megosztani a zajvédelem területéről, majd a folytatásban bemutatok néhány tipikus fülvédő eszközt is.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek