AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 10. 12.
A szegecs olyan kötőelem, amely végeinek megfelelő alakításával szerkezeti elemek összefogására...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 10. 12.
Az ipari gyakorlatban elég gyakran előfordul, hogy két vagy több alkatrészt úgy kell összekötni,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 10. 12.
A különböző alkatrészek szerkezeti összekötéséhez különböző nagyságú és alakú...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 10. 12.
Ahhoz, hogy egyenes vonalú sík felületet kapjunk, úgy kell reszelni, hogy a kézi erőtől származó...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 10. 12.
A reszelés egyike azoknak a megmunkálási műveleteknek, amit szinte minden vas- és fémipari...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fémipar: Finomegyengető-lap

mer.jpg

A finomegyengető-lap finom egyengetésre, tükrösítésre, hántolásra, valamint sík, párhuzamosság és merőlegesség ellenőrzésére alkalmas. A finomegyengető-lap a munkafelület méretei szerint 13-féle nagyságban készül, és háromféle pontossági osztálya lehet. 

I. osztályú az az egyengetőlap, amelyet finom méréshez és nagy pontosságú síkegyengetéshez és II. osztályú az az egyengetőlap, amelyet az általános gépépítésnél finom egyengetéshez. III. osztályú az az egyengetőlap, amelyet előrajzoláshoz használunk.

femszept3_04.jpg

 Finomegyengető-lap

 Az I. osztályú egyengetőlap munkafelületét finom hántolással, a II. osztályúét hántolással vagy köszörüléssel, a III. osztályúét pedig gondos simító gyalulással munkálják meg. A hántolt munkafelület felületének minőségét az ún. festékmódszerrel ellenőrizik. A foltok (hordozófelületek) száma 25 mm-es oldalú négyzetben I. pontosságú egyengetőlapnál legalább 25, II. pontosságú egyengetőlapnál legalább 16. lehet. A foltok elhelyezkedése a munkafelületen egyenletes legyen, vagyis két tetszés szerinti 25 mm-es oldalú négyzeten a foltok számának a különbsége 3-nál több ne legyen.

mmm.jpg

Az egyengetőlap két végén megemelésére vagy megfordítására alkalmas leszerelhető kézi fogantyúval, ill. csappal van ellátva. Egyes egyengetőlapok munkafelületei hosszanti és keresztirányú barázdákkal négyzetekre, ill. téglalapokra vannak osztva. Az egyengetőlap munkafelületét védjük az esetleges ütődésektől és a rozsdásodástól. Ezért, ha nem használjuk, a felületet vékonyan olajozzuk be és az e célra készült puhafa védőtetővel fedjük le.

 

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek