AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 01. 12.
Ha a család megnövekedésével szükség van még egy fürdőszobára, és egy félreeső szobának...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 12.
Szűkszavú írás következik a mozaikos burkolásról. Erich H. Heimann "Hidegburkolás...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 12.
Előző alkalommal a régi járólapra fektettük az új teraszburkolatot. Vannak veszélyei a módszernek,de...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 12.
A kőművesek valamiért a teraszt tekintik annak a térnek, ahol igazán nagyot szakíthatnak munkadíj...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 12.
A fürdőkád régebben szabadon állt a lábain és vezetékeihez, szerelvényeihez könnyen hozzá...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Konyhapult burkolása

cs2_01.jpg

Egy kerámiaburkolatú főzőpulttal a régi építésű konyhát rafináltan át lehet alakítani. Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyvéből idézzük ezt a tippszerű, nem túlbonyolított leírást. A kötet anyagismerettől a gyakorlati kivitelezésig végigvezeti olvasóját a hagyományos és modernebb burkolási technikákon. Néhány részen keresztül a gyakorlati kivitelezés fejezeteiből szemezgetünk.

Anyagszükséglet: Pórusbeton téglák, 28 mm-es vízálló (könnyűbeton) forgácslapok, gyorsépítő csavarok, 3×5 és 6×6 cm-es élfák, pórusbeton dübelek, 20×20 cm fajanszcsempék, díszlécek, 20×20 cm greslapok (IV. kopásállósági csoport), mélyalapozó, diszperziós, por alakú ragasztó, rugalmasságot fokozó szer (főzőpulthoz), epoxiragasztó, fehér, szürke fugázóhabarcs.

cs2_02.jpg

A régi konyha közepén pórusbeton téglákból központi tömböt falaztak fel, amelybe a tűzhelyet és a mosogatót helyezték el. Ez a tömb lehetővé teszi, hogy a különböző ellátó- és elmenő vezetékeket eredeti helyéről bevezethessük a helyiség közepébe. A konyhát a lakótértől magas bárpult választja el.

cs2_03.jpg

A forgácslapból készített, körbefutó dobogó 20×20 cm-es greslapokkal készített, könnyen tisztán tartható, elegáns burkolatot kapott. Balololdalt talapzaton áll a szintén burkolt konyhaszekrény. Epoxiragasztót használtak a munkához.
A pórusbeton konyhatömb szintén csempézve van. A pórusbeton felületeket a burkolás előtt mélyalapozóval kellett kezelni, hogy a diszperziós ragasztó ezen a nedvszívó alapon is biztosan meg tudjon kötni.

cs2_04.jpg

Nagyon tetszetős a fekete, fehér és vörös dekorcsíkokkal kialakított minta a fehér csempék között.

cs2_05.jpg

A munkalap 28 mm vastag, vízhatlan forgácslap, amelyet pórusbeton dübelekkel erősítették a lábazatra. A munkalap felületét azonos formátumú greslapokkal burkolták. Ezek a munkalapra eső terheléseket jobban elviselik, mint a csempe. A ragasztáshoz kétkomponensű epoxiragasztót használtak, amely egyben vízhatlan fugázásra is alkalmas fugákat eredményez.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek