Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha a család megnövekedésével szükség van még egy fürdőszobára, és egy félreeső szobának netán közös fala van a meglévő fürdőszobával vagy a WC-vel, és így a vízellátás rövid úton elérhető, akkor már csak fantázia és néhány jó ötlet kell, hogy egy új fürdőszobát alakítsunk ki.

bath.jpg

Egy ilyen megoldáshoz a szobából szárazépítésű fallal leválasztható, 100…110 cm széles területre van szükség... és Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyvére, mert egy ekkora volumenű munkához már komolyabb bátorság, pénz és főleg szakértelem kell. Ezzel véget ért sorozatunk, remélhetőleg felkeltette figyelmüket a könyvből idézett gyakorlati melléklet. A szakmai fogások és anyagismeret abban a részben vannak, melyet eltitkoltunk, hogy vásárolják meg a könyvet.

Díszmozaik lerakása

disz.jpg

Szűkszavú írás következik a mozaikos burkolásról. Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyvéből már korábban kiderült minden szükséges mesterfogás. Használjuk ezeket - miután beszereztük a könyvet - különben aprócsempére váltjuk tehetségünket és soha nem lesz római fürdőnk.

Előző alkalommal a régi járólapra fektettük az új teraszburkolatot. Vannak veszélyei a módszernek,de inkább kockáztatni, mint felvésni a régit - gondolják sokan. Beltérben - hacsak nem jelent problémát a képződött szintkülönbség - zömében bejön ez a teória, csak ügyelni kell az előző járófelület megtisztítására és a ragasztó tapadására.

ter222.jpg

Ha kültéren óvakodunk a szendvicstől (két járólap közt ragasztó), vagy tiszta lappal, a csupasz betonra kezdjük a teraszunk burkolását, gyakorlati útmutatásért fordulhatunk Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyvéhez.

A kőművesek valamiért a teraszt tekintik annak a térnek, ahol igazán nagyot szakíthatnak munkadíj címén - gondolja az ember - majd megcsinálom én. Később előfordul, hogy felbukik a szétfagyott járólapokban, melyek véletlenszerű időpontokban válnak le a teraszról...

terasz.jpg

Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyvéből vett gyakorlati útmutatónk most ennek a kritikus területnek felújítására koncentrál. A hideg-meleg, nedvesség, fagy folyamatosan mozgásra kényszeríti a felragasztott héjazatot, ezért ha máshol nem, de itt minőségi anyagot tessék használni.

A fürdőkád régebben szabadon állt a lábain és vezetékeihez, szerelvényeihez könnyen hozzá lehetett férni, ma már viszont fürdőkádakat beépítik. Problémát okozhat azonban a fotón is látható teljes lefedésnél, hogy csőtörés vagy szivárgás gyanúja esetén bontás nélkül nem szemrevételezhetjük a burkolat mögötti részt.

kad.jpg

Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyvében találtuk meg a közbenső megoldást, mikor a kosz nem megy be, a lények nem jönnek ki, a kád borítása tetszetős és mégis ellenőrizhetjük a szivárgást. A szerelőnyílás burkolásának gyakorlata következik.

A természetes kövek, elsősorban a gránit, az egyik legelegánsabb padlóburkolat. A gyémántvágó használata ugyan nem egyszerű, az eredmény szépsége azonban kárpótol a fáradságért. Amatőr burkolók inkább az itt bemutatott vékonyágyazatú eljárást válasszák.

cs3_01.jpg

Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyvéből idézzük az először kemény diónak ígérkező munka kivitelezésének menetét. A kötet anyagismerettől a gyakorlati kivitelezésig végigvezeti olvasóját a hagyományos és modernebb burkolási technikákon. Néhány részen keresztül a gyakorlati kivitelezés fejezeteiből szemezgetünk.

Konyhapult burkolása

cs2_01.jpg

Egy kerámiaburkolatú főzőpulttal a régi építésű konyhát rafináltan át lehet alakítani. Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyvéből idézzük ezt a tippszerű, nem túlbonyolított leírást. A kötet anyagismerettől a gyakorlati kivitelezésig végigvezeti olvasóját a hagyományos és modernebb burkolási technikákon. Néhány részen keresztül a gyakorlati kivitelezés fejezeteiből szemezgetünk.

Új padlóburkolat a konyhába

Hideg van mostanában, ezért frappáns ötlettel hidegburkolási gyorstalpalót indítunk Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyve felhasználásával. A kötet anyagismerettől a gyakorlati kivitelezésig végigvezeti olvasóját a hagyományos és modernebb burkolási technikákon, mint például a hálóra ragasztott greslap. Néhány részen keresztül a gyakorlati kivitelezés fejezeteiből szemezgetünk.

cs1.jpg

Anyagszükséglet: Fényes greslap (hálóra ragasztott közepes mozaik), elszórtan elhelyezett dekorcsempék, por alakú ragasztó, diszperziós ragasztó, epoxiragasztó, szürke fugázóhabarcs, szilikon fugázómassza, mosogatószer.

Mozaik szőnyegpadlók

A szőnyegpadlók még ma is változatlanul a kedvelt padlóburkolatok közé tartoznak. Ez főként jó hő- és hangszigetelő tulajdonságának, lágy felületének és változatos minta és színvilágának köszönhető. Viszont a viszonylag nehéz lefektetése és egyesek szerint túlságosan egyhangú az ilyen padlók hatása, ráadásul a tisztítása is elég nehézkes. Érthető tehát, hogy kifejlesztették e szőnyegfajtának a modul változatát, amely könnyen lerakható és egyedi, mintázatok kialakítását is lehetővé teszi. Esetenként a lakóhelyiségnek csak egy meghatározott felületén is lehetséges a lefektetése, amivel még különlegesebb hatást lehet elérni pl. a parkettás lakóhelyiségekben.

mozaikszonyeg01.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek