AJÁNLÓ
 
10:00
2013. 07. 08.
Azt régóta nem kell bizonygatni, hogy érdemes hőszigetelni. Az emelkedő energiaárak mellett...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 07. 08.
Sokan azt gondoljuk, a penészes lakások a technika fejlődésével és az életszínvonal emelkedésével...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 07. 08.
Mi itt a blogon már több ízben törtünk lándzsát a saját kezűleg végzett ház körüli...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 07. 08.
Magyarországon a családi házak, társasházak többsége magastetővel készül. Ezek a szerkezetek...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2013. 07. 08.
A lelakott, kis lakótelepi lakás lakóhelyiségeit az új tulajdonos pár nagyjából már lakhatóvá...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miután a kis lakótelepi lakás két lakószobájának a felújítása már elkészült, az ifjú tulajdonosok az előszobát és a konyhát vették célba. Az előszoba kifestését az új bejárati ajtó beépítést követően végezték el, és ezt a munkát a teljesen kiürített konyhában folytatták. A régi, teljesen lepusztult állapotú beépített konyhaszekrényektől könnyű szívvel váltak meg, és a vízvezetékek elavult részeit szakember közreműködésével cserélték ki. Vízzel, gázzal, villamos hálózattal ugyanis nem ajánlatos „játszani”, jobb azt hozzáértőkre bízni. Így biztonságos. Ezt követte a falak lefestése, amiben már meglehetős tapasztalatra tettek szert és a nem túl nagy felületeket gyorsan kellemes fehér színbe „öltöztették”.

pvc.jpg

Ám a padló mind a két a két helyiségben lehangolóan kopott volt. El szerették volna távolítani, ám meglepő módon a PVC burkolatok igencsak ellenálltak eme szándékuknak. Némi tanakodás és informálódás után úgy döntöttek, hogy az egyébként csak kopott felületű burkoló lemeznek „megkegyelmeznek” és alapként fogják használni. A felületük ugyanis sima volt, amit alaposan ellenőriztek is. Ha felszedik, az jelentős munkával és idő veszteséggel járt volna. Márpedig a cél a lakás mielőbbi lakhatóvá tétele volt, ennek rendeltek alá minden elvégezendő feladatot. Ezért döntöttek úgy hogy a gyorsabb, ám látványos változást jelentő  padlócserénél a rövidebb utat választják, azaz újfent PVC burkolatot választanak és azt a régire ragasztják le.

A padló felületének felmérését követően azután felkerestek néhány nagy padlókereskedést és az ő választékukból vásárolták meg a számukra megfelelőt.  Kritérium volt a könnyű takaríthatóság és jó kopásállóságú felület. Ezt egy a felületén finoman struktúrált, négyzetmintájú és markáns sötét színű padlóanyagban találták meg. A PVC padló vastagsága nem volt jelentős, csupán 2 mm-es, a felülete pedig a minősítés alapján kiváló volt. Nosza, egy 3 m-es darabból leszabattak egy 4 m széles darabot és a két helyiség szélességéhez igazodóan, némi ráhagyással ketté is vágatták. Közben azon tanakodtak, hogy érdemes-e majd teljes felületén a régire ragasztani. Végül úgy döntöttek, - az esetleges későbbi burkolatváltásra gondolva – hogy inkább kétoldalas ragasztószalaggal fogják lerögzíteni, hiszen ez később könnyen feltéphető, pillanatnyilag pedig gyors megoldásnak tűnt ez a rögzítés.

3336700.jpg

A levágott padlótekercset otthon gyorsan kiterítették és két napig a szobában „aklimatizálták”. E közben a padlólemez teljesen kiegyenesedett és így már könnyű volt nagyolva kiszabni a két helyiségbe való darabot. A régi padlót alaposan zsírtalanították, súroló szerrel eltávolították a makacsabb szennyeződéseket, majd újabb felmosás után szárazra törölték a felületét. A konyhába szánt darabot úgy illesztették a helyére, hogy a mintázat a szabad falnál kezdődjön. A leendő munkapult alatt ennek már nem volt jelentősége, hiszen végül majd takarásba kerül. Az előszobába szánt darabot is a konyha mintázatához igazították, majd éles marokkéssel pontosan a falhoz igazodva beszabták a darabok szélét.

pvc5.jpg

Ezt követően az ablak felől visszahajtották a padlólemezt és a szélek mentén hosszában a régi padlóra ragasztották a kétoldalas, 50 mm széles ragasztószalagot. Ezen a területen belül kb. 50 cm távolságban újabb csíkokat ragasztottak le, majd kereszt irányban is  ragasztószalag csíkokat simítottak le beszabott darabokkal kiegészítve a hálómintát. Így elkerülhető az új padló esetleges felpúposodása. A védő borítás eltávolítását követően helyére simították a felhajtott padlólemezt és erősen lenyomva rögzítették. A hátsó részt is visszahajtották és folytatták a ragasztószalagok felsimítását, majd a védőpapír eltávolítását követően a burkolat ezen részét is a helyére simítva az aljzatra préselték. Szegélyként nem a hagyományos lágy PVC szegélyt választották, hanem magas műanyag fazonlécek szerelési ragasztóval leragasztott keretével szegélyezték az új burkolatot. Így előnyösebb lett az összkép. Az előszobában is hasonló módon ragasztották fel az új padlóburkolatot és így együtt már nagyon mutatós és újszerű lett a két helyiség összhangja és végső soron most ez volt a cél, amit sikerült elérniük.

 pvcpadlo2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek