AJÁNLÓ
 
08:31
2013. 11. 04.
Ha a témához szorosan nem is, de az igazsághoz mindenképpen hozzátartozik, hogy jelen esetben...
A bejegyzés folyatódik
 
08:31
2013. 11. 04.
Aki szőnyegpadlós lakásban él annak nagyon kell vigyázni e kényes, ám kellemes puhaságú...
A bejegyzés folyatódik
 
08:31
2013. 11. 04.
A gipszkarton gyakran használt és könnyen kezelhető építési alapanyag. Felújítási munkákhoz,...
A bejegyzés folyatódik
 
08:31
2013. 11. 04.
Olyan lakóhelyiségekben, ahol számottevő szabad falfelület van, számtalan módon lehet érdekessé...
A bejegyzés folyatódik
 
08:31
2013. 11. 04.
Igaz ugyan, hogy most a minimál stílusú bútorok a divatosak, ám akinek ezek túl ridegnek tűnnek,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mozaik szőnyegpadlók

A szőnyegpadlók még ma is változatlanul a kedvelt padlóburkolatok közé tartoznak. Ez főként jó hő- és hangszigetelő tulajdonságának, lágy felületének és változatos minta és színvilágának köszönhető. Viszont a viszonylag nehéz lefektetése és egyesek szerint túlságosan egyhangú az ilyen padlók hatása, ráadásul a tisztítása is elég nehézkes. Érthető tehát, hogy kifejlesztették e szőnyegfajtának a modul változatát, amely könnyen lerakható és egyedi, mintázatok kialakítását is lehetővé teszi. Esetenként a lakóhelyiségnek csak egy meghatározott felületén is lehetséges a lefektetése, amivel még különlegesebb hatást lehet elérni pl. a parkettás lakóhelyiségekben.

mozaikszonyeg01.jpg

Az ilyen modulszőnyeg lapok külső megjelenésükben nagyon hasonlók a hagyományos szőnyegpadlókhoz. Anyaguk ez esetben is a szokásos poliamid, polipropilén, vagy más természetes szálakkal kevert. Járófelületük is szinte azonos a szokványos szőnyegpadlókéhoz, a felületük vágott, azaz velúr, hurkolt szálú, amelyek között akár hosszú szálú változatok is megtalálhatók, amelyek lágy, süppedős felületet biztosítanak. A mozaik szőnyegeket azonban nem tekercsben, hanem 50x50 cm-es lapokban gyártják és szín- valamint mintázatuk változatlanul nagyon változatos. Az egységdobozba csomagolt szőnyeglapok mennyisége többnyire 4-5 m2 felület beburkolására elégséges, így a szállítás is nagyon előnyös. A különféle mintázatú szőnyeglapok esetenként darabonként is beszerezhetők, ám ez a kereskedőtől is függ. A szőnyeglapok vastagsága természetesen gyártmány típustól függően változó, és a hátoldaluk is különbözik a hagyományos szőnyegpadlókétól. Ez általában 2 mm vastagságú bitumenes alapanyagú réteg, amelyet alul textilréteg borít. Néhány gyártmánynál a hátoldal anyaga a PVC-hez hasonló rugalmasságú polietilén, vagy gumi, ami az alapfelületre tapadásukat segíti elő.

mozaikszonyeg02.jpg

Modulméretük, valamint a gyárilag vágott egyenes oldaléleik miatt a lerakásuk rendkívül egyszerű és a darabok tökéletesen, hézagmentesen egymás mellé illeszthetők. Az elasztikus hátoldal pedig szobahőmérsékleten jól tapad az alapfelületre, ezért szükségtelen a lapok leragasztása. Természetesen nagyobb felületek burkolásakor ajánlatos 4-5 laponkénti sort kétoldalas ragasztóval az alap padlóra rögzíteni és a széleken is ezt kell tenni. A lapok mintázatának és színeinek változatossága teljesen egyedi mintázatok kirakását teszi, amit ennél a szőnyegburkolatnál nagyon kreatívan lehet kihasználni. További előnyük a modulszőnyegeknek, hogy a lerakott burkolat bármikor felszedhető és újból lerakható. Az esetleges felületi foltosodások, sérülések egy lapcserével megoldhatók, feltéve hogy van a cseréhez megfelelő burkolólap. Ez a kopott lapok cseréjére is vonatkozik. Célszerű ezért olyan kereskedőtől beszerezni, akinél a szőnyeglapok egyenként is beszerezhetők. A tisztításuk is egyszerű, mert bármilyen háztartási tisztítószer megfelel e célra, vagy egyszerűen felszedve csapvíz alá tartva is letisztíthatók.

Lerakásukhoz azonban itt is alapvetően fontos a sík, kiemelkedésektől mentes alapfelület. Ez azonban bármilyen anyagú is lehet, fapadlóra laminált padlóra, vagy akár parkettára is egyszerűen lerakható. A lényeg, hogy a lapok szoros egymásmellé illesztése és szintbeállása biztosított legyen, továbbá a fal mellé kerülő darabok is szorosan illeszkedjenek a falhoz. Ezzel biztosítható, hogy a szőnyeglapok használat közben ne mozdulhassanak el, és tökéletesen egybefüggő felületet alkossanak. 

mozaikszonyeg03.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni. 
 

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek