AJÁNLÓ
 
09:00
2013. 10. 19.
Igazából itt a blogon már szóltunk több ízben az alapvető szerszámokról, illetve arról,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2013. 10. 19.
Természetesen abból, hogy a Furdancs egy barkácsblog, nem következik az, hogy mi mindent csakis...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2013. 10. 19.
Itt a Furdancs blognál jobbára én írom a faipari témájú posztokat. Egyrészt az eredeti végzettségem...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2013. 10. 19.
Itt a Furdancs blogon faipari végzettségem okán általában én írom a különböző asztalos...
A bejegyzés folyatódik
 
09:00
2013. 10. 19.
Az alábbi videóra most találtunk rá, egyik kedvenc barkácsoldalunkon, az instructables.com-on....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felvirradott az második nap reggele. A nap sütött, de nem volt valami meleg. Mindenesetre folytatni kellett, ha már belekezdtem. A tegnap készült szerkezetekből semmi nem dőlt össze, sőt, egész fickósan áll. Jó érzés volt belépni a műhelybe. Még a reggeli kávém ittam, mikor megjöttek az ablakokba való üvegek, úgyhogy azoknak a behelyezésével kezdtem.

müh2-0.5.jpg

Leszabtam a már tegnap lekent üvegezőléceket, amelyekkel belülről beszorítottam az üvegeket a keretbe. Ez hipp-hopp megvolt. A külső oldalon persze körbenyomtam a keret és az üveg találkozását üvegező szilikonnal, ez fontos, mert a fakeret és az üveg közé így biztos nem juthat be az eső. Belülről nézve egész elegáncsosra sikeredett a megoldás.

müh2.jpg

Ezután kezdtem összerakni az ajtószárnyakat. Az ajtólapok ragasztása megkötött éjszaka, most már fel lehetett zsanérozni a tegnap felcsavarozott ajtófélfákra. (Amelyek végül átmenőcsavarokkal - M8 méretű menetszálakkal - lettek rögzítve, mert a tiplik nem akartak tartani a lukacsos téglákban.) Felkerült a felső ajtófélfa is, kialakítottam rajta az ajtószárnyak ütközési pontját és felfekvési síkját. Miután itt azért eredetileg semmi nem pont vízszintes és függőleges, biztosabbnak tűnt a már felkerült ajtólapokhoz illeszteni az ajtófélfa kialakítását. Van amikor célszerűbb a gombhoz alakítani a kabátot...

müh2-1.jpg

Segítség persze mindig akad egy ilyen népes háztartásban: (Lehetséges, hogy itt még azt gondolták, egy extra méretű macskaajtó-nyílást hagytam direkt nekik.)

müh2-1.5.jpg

A pontos magasságméret csak a felrögzítés után lett meghatározva, az alsó vízszintes deszkacsík egy később elkészülő beton rámpa tetejéig fog érni. Ez is - hasonlóan a felső ajtófélfához - a már felszerelt ajtólapokhoz képest lesz kialakítva.

Ezután már csak be kellett kenni mindent barnára:

müh2-2.jpg

Végül is elég jól sikerült, olyannyira, hogy egész kedvet kaptam a műhely további csinosításához. Készül belül néhány új munkapad és szerszámtartó fal is. Ráadásul akkor már rendbe szedem a másik oldalon lévő régi ablakot és ajtókat is, szóval tennivaló van még. És a kutyának is kell még egy ajtónyílás, mert ő most az egyik munkaasztal alatt lakik egy polifoam és széna fészekben, és ez a kapu nagyban akadályozza a műhely/hálószoba rendeltetésszerű használatában. Az elkészült kapura persze még kell egy zár, és a fix (baloldali) szárny belső oldalára alulra-felülre egy-egy kis tolózár, ha elkészül alá a küszöb-rámpa betonozása. Végül is két nap ment rá, szerintem annyit megért a huzatmentesség kialakítása. 

És ilyesmit barkácsolni amúgy is jó móka, próbáljátok ki ti is.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek