Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felvirradott az második nap reggele. A nap sütött, de nem volt valami meleg. Mindenesetre folytatni kellett, ha már belekezdtem. A tegnap készült szerkezetekből semmi nem dőlt össze, sőt, egész fickósan áll. Jó érzés volt belépni a műhelybe. Még a reggeli kávém ittam, mikor megjöttek az ablakokba való üvegek, úgyhogy azoknak a behelyezésével kezdtem.

müh2-0.5.jpg

A fakopáncs sorozat végén ígértem, hogy fogunk csinálni mindenféle hasznos dolgot fából. Hát akkor most itt a lehetőség. Miután jó ideje már nem dolgozom itthon asztalosként, a korábbi műhely inkább garázzsá lett átalakítva. Némi falazás, új ajtó- és ablaknyílás készült, ezekbe azonban nem került nyílászáró. Most viszont úgy alakult, hogy dolgozni kéne a műhelyben, tehát aktuálissá vált a dolog, és miután hirtelen rendes téli hideg is lett, gyorsan kellett megoldani a kérdést, és persze olcsón. Ja, és azért mutatós végeredményt akartam…

muh4.jpg

Ha eddig nem volt melegetek, akkor a mai posztot elolvasva garantáltan az lesz, vagy nem. Ismerjük az érzést, amikor a reggeli kávé közben próbálunk erőt gyűjteni, mert egész nap a metsző szélben kell majd dolgozni a szabadban. És tudjuk előre, hogy hiába húzunk fel több réteg termocuccot, legkésőbb délután kettő körül már az átfázástól belassulva zombiként fogunk csellengeni. Vagy amikor a hajnali félálomban szembesülünk azzal, hogy mégis leesett a hó, lehet korábban kelni havat lapátolni, és a forró tea hatása öt perc múlva már sehol se lesz.

A túraboltok tele vannak a jobbnál-jobb kabátokkal, pulóverekkel, mellényekkel, de tud ilyet valamelyik?

kabat.gif

Túlélés hideg időben

Tekintettel a hóhelyzetre, minden jópofáskodás nélkül ajánlom nektek a katonai kiképzés túlélésre vonatkozó praktikáit. Sokan, akik a járhatatlan utakon ragadtak, nem feltétlenül ilyen túlélőtáborra vágytak. Sosem baj, ha ilyen szorult helyzetben birtokában vagyunk olyan tudásnak, ami segíthet átvészelni, vagy ha úgy tetszik túlélni, azt a hosszabb rövidebb időt, amíg megérkezik a segítség. A Katonasuli oldalon egy csinos kis oktatóanyagot találtam a túlélési ismeretekről. A legfontosabb talán, hogy valahogy tüzet tudjunk barkácsolni. Ezt a részt ITT találjátok. Az alábbi ábrákat pedig úgy ahogy van ideloptam nektek. Olvasnivalót is ajánlok a témában, mégpedig Alexander Stilwell Túlélési enciklopédia című könyvét.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Fatüzeléses Volvo

Ehhez csak annyit, hogy erre csudaszép megoldásra a svájci hatóságok simán megadták a műszaki engedélyt!

volvokalyha.jpg

Forrás: Boingboing

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek