AJÁNLÓ
 
12:19
2013. 04. 24.
Aki dolgozott már fával, tapasztalhatta, hogy a faanyagok túlnyomó többsége még "holtában"...
A bejegyzés folyatódik
 
12:19
2013. 04. 24.
A fürdőszobák egyik legfontosabb része a csaptelep, köznapi nevén a csap. Nem nagyon kell...
A bejegyzés folyatódik
 
12:19
2013. 04. 24.
Amikor régen épült ingatlan szigetelését kellene feljavítani a mai kor elvárásainak...
A bejegyzés folyatódik
 
12:19
2013. 04. 24.
Számos esetben van szükség különféle tárgyaknak a falra erősítésére. Ha az nem túl súlyos,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:19
2013. 04. 24.
Egy korábbi posztunk nyomán kaptuk az ötletet, hogy írhatnánk néhány, nálunk kevésbé ismert...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha jól érzékelem, manapság a szigetelés korát éljük. A növekvő energiaáraknak köszönhetően egyfajta népi mozgalommá kezd nőni a dolog. Hasonló érzésem támad ezzel kapcsolatban, mint amikor a nyolcvanas években minden háziasszony konyhapultján ott figyelt a japánkristály. De félre a tréfát, szerencsére manapság "divatos" lett átgondolni lakásunk, házunk hőszigetelési paramétereit. Jobb későn, mint soha. Időről időre rálelhetünk olyan kezdeményezésekre, melyek megpróbálják az ember fejébe verni, hogy szabad szemmel is jól látható összeget tudunk megtakarítani egy rendesen szigetelt lakás fenntartása során.

nalamszigetelnek06 (1).jpg

Az egyik ilyen kezdeményezés a "Nálam szigetelnek program". A Knauf Insulation által életre hívott program során két, hasonló paraméterekkel rendelkező házat keresnek, melyekből az egyiket idén nyáron, korszerű anyagokkal és technikával, a kor követelményeinek megfelelően hőszigetelnek. A másik házat pedig nem. Mindkét épületbe mérőeszközök kerülnek beépítésre, amelynek adatait folyamatosan figyelik és elemzik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületszerkezettani Tanszékének szakértői. Az akció célja, hogy szemléletesen, mérési eredményekkel alátámasztva mutassák meg, hogy mekkora összeget lehet megtakarítani egy rendes hőszigeteléssel egy teljes fűtési szezon alatt. Joggal merül fel a kérdés, hogy mi lesz a szigeteletlen házzal. A szervezők, a program befejeztével ezt a házat is korszerű hőszigeteléssel látják el.

nalamszigetelnek02 (1).jpg
A szervezők célja, hogy két egymáshoz viszonylag közel elhelyezkedő, a programra alkalmas épületet találjanak, hiszen a mérések eredményeit torzítaná, ha az ország két egymástól távoli pontján lenne a két tesztépület. Ugyan Magyarország aprócska országnak számít még Európában is, de akár néhány száz kilométerre egymástól élők is tapasztalhatnak egymástól eltérő időjárási viszonyokat.

nalamszigetelnek03 (1).jpg nalamszigetelnek01 (1).jpg

A Nálam szigetelnek program izgalmas része a 2013. szeptember 1-je és 2014. március 31. közötti időszakra esik. Ekkor zajlik az összehasonlító mérés, melynek eredményei folyamatosan nyomon követhetők a nalamszigetelnek.hu oldalon. Mivel két hasonló házon készülnek a mérések, a szervezőknek két, sok szempontból hasonló házat és benne élő családot kell találniuk.

Jelentkezz, ha megfelelsz az alábbi kritériumoknak:

  •     a házad egyszintes, legfeljebb tetőtér beépítéses
  •     teljes lakott mérete 100-120m2 és a lakóhelyiségek (szobák) száma maximum 4
  •     a házban 4 fő lakik: apa, anya és két eltartott gyermek
  •     be tudod mutatni az elmúlt két év gáz- és villanyszámláit


Természetesen a programban  résztvevő családokkal szemben nem elvárás, hogy megváltoztassák napi rutinjukat, szokásaikat, ám a mérési időszakban bizonyos szabályok betartása szükséges, hogy a folyamat alatt valóban összehasonlítható és hiteles adatok szülessenek.

Ha szeretnéd, hogy a te házadat szigeteljék le, még ne késtél le semmiről. Nevezni ugyanis 2013. április 30-ig lehet a  nalamszigetelnek.hu oldalon. Esetleges kérdéseidre is ezen az oldalon kaphatsz választ.

knauflogo_small2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek