AJÁNLÓ
 
05:47
2014. 04. 20.
Az ünnepek lassan abszolút mumusokká válnak itt a blogon. Amikor még nagyjából egy hónap...
A bejegyzés folyatódik
 
05:47
2014. 04. 20.
Lyukat persze a legegyszerűbb fúróval készíteni, azonban házilagos körülmények között...
A bejegyzés folyatódik
 
05:47
2014. 04. 20.
Péntek lévén autós téma kéne. Azt gondoltam, talán akadhat az olvasóink között olyan szülő,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:47
2014. 04. 20.
A legprecízebb és leggondosabb olvasónkkal is megesett már biztos, hogy valami fontosat otthon...
A bejegyzés folyatódik
 
05:47
2014. 04. 20.
Jött két privát hozzászólás a lemezjátszós sorozathoz, ezek adták ennek a posztnak az apropóját....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyúl és barkács

A rendszeresen posztolók élete nehéz. Folyamatosan kell a nagyérdemű érdeklődésére számot tartó írásokat feltölteniük. Ráadásul az sem baj, ha ez a tartalom kapcsolódik az épp aktuális évszakhoz, szezonhoz, vagy az aktuális ünnepekhez...

Most például hirtelen húsvét lett. Az ilyen jellegű ünnepek sokszor gondot okoznak. Készülni általában nem tudunk rájuk, hirtelen törnek az emberre, előre nem látható időpontokban. (Hallom, vannak akik bizonyos "Előrelátást", meg valami "Naptár" nevű dolgot említenek, de én nem nagyon értem, mire gondolhatnak.)

Szóval húsvét lett.

A húsvéti posztoknak meg persze nyúlról, locsolásról, tojásokról kell szólni. (Szólhatna persze a keresztácsolásról is, végül is az barkácstéma a javából, de ennek a témának a körbejárásához nem vagyun elég bátrak.) Ilyenkor ugye jön barátunk, a Google. Körbenézünk, milyen poszt-ötletet is lehet találni a nagyvilágban. Nézzük hát:

Egy barkácsoló ember számára megkerülhetetlen minden idők leghíresebb fanyula. Igen, az. A Gyalog Galopp féle Trójai Fanyúl. Ez ugye fából is van, és néhány lovag ácsolta össze sebtiben:

Erről azonban sajnos csak kevés pontos leírást találni a neten. Márpedig egy hatméteres fanyúl How To... jellegű építási leírása nem készíthető el 10 perc alatt. De jövőre megcsináljuk, ígérjük. Addig is papírból ki lehet vágni:

A másik releváns téma lehetne a locsolás. Erről is sok mindent találni a neten. Például, ha különböző locsoló alkalmatosságokat keresünk, az alábbihoz hasonló kis táblázatokra, és képekre bukkanhatunk. A szép színes kis izék mindenképp tavaszi témának tűnnek, színesek és vidámak, mint egy marék virág.

Ráadásul, kicsit jobban megnézve, ez a kép a Furdancs állandó nevelő-oktató funkciójához is passzol. Bevallom, én bizony nem tudtam, hogy az irodákban lévő automata tűzoltó spricnik ilyen sokfélék lehetnek, és hogy a bennük lévő kis üvegcső színe pontosan mit is jelent. Most azonban az ünnep utáni első munkanap mindenki megnézheti hogy az ő munkahelyén mi a divatos szín. Esetleg a reggeli kávézás közben már lazán meg is említheti, hogy épp hány fokon indul be a náluk használt rendszer.

Ilyesmi alkotmányokat kell keresnetek a plafonon:

Egyébként, most, hogy látjuk, milyen színes és összetett a fenti tűzoltó spriccnik világa, alighanem egy komplett posztot is szentelünk a témának, valamikor.

Addig is kellemes tojáskeresést és locsolkodást kívánunk minden olvasónknak!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek