AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 01. 20.
Pontosabb (0,1-0,05 mm pontosságú) méréseket tolómércével végzünk. A tolómérce...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 20.
Pénteken posztolt írásunk Paks 2 témájában meglehetősen olvasott lett. Ráadásul elég szép...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 20.
A Furdancs blog pár napja meghirdetett egy játékot, ahol amolyan gondolat-kísérlet keretében...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 20.
Reneszánszukat élik a kéziszerszámok. Amerikában komplett képzéseket tartanak hobbiasztalosoknak,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 20.
Üdvözlünk minden kedves régi és új olvasót! Bár a POST-R felületén újnak számítunk,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tervezzünk!

Egy ilyen barkácsolós blogon általában a saját kezű munkáról szóló posztok jelennek meg. De a munkát bizony általában meg kell előzze a tervezés időszaka. Egy rendes, családi házban vagy épp tanyán élő fúr-farag ember ilyenkor tél derekán már javában szövi a tavaszi munkálatok terveit. A környezetünk alakításának, építésének ez – vagyis a tervezgetés - talán a legjobb időszaka. Ez gondolom mindenki számára érthető, de azért az alábbiakban kibontom kicsit részletesebben is:

Abban megegyezhetünk, hogy a tervezgetés, mint olyan, remek agytorna. Élesíti az elmét, segít fejleszteni a rendszerben gondolkodás képességét, és persze a problémamegoldásét is. Ráadásul ilyenkor anélkül lehet végiggondolni, és fejben eltervezni mondjuk a pincébe kerülő központi nyomáscsökkentő felszerelését, hogy szembesülnénk a vélhetően széttekerhetetlenül összerozsdásodott, és a falhoz egyébként is szerelhetetlenül közel futó vízcsövekkel.

Alig várom, hogy hozzákezdhessek... de tényleg. 

Szintén időszerű az évek óta elmaradt kertrendezés végiggondolása is. Tanulmányozhatjuk a neten a különböző lehetőségeket, böngészhetünk a térkövek és a fűmagok között. És a legjobb, hogy teljesen ignorálhatjuk azt a tényt, hogy az itteni, kötött, szikla keménységű és gyökerekkel is teli földben még soha nem sikerült egy ásónyomnál nagyobb gödröt ásnunk.

Magán a házon is sok munka lehet. Ilyenkor, amikor kopaszak a faágak, nagyon jól látom, hol kellene az ereszcsatornát cserélni vagy ép kicsit arrébb szerelni. De a külső ablakpárkányok csiszolása és átkenése, vagy épp a műhelyajtó lefestése is felkerülhet a listára.

A kültéri faanyagok bizony időnként kezelendőek. Ez persze csak megfelelően megtervezve végezhető. Én már tavaly és tavalyelőtt is megterveztem. Lehet hogy az idei évben maga a festés is megtörténik...

De ugyanilyen módon tudunk sokkal nagyobb volumenű munkálatokat is végezni. Például a műhely nagyobbítása, vagy épp a jelenleg tető nélkül szomorkodó fatároló helység befedése is fontos tevékenység. Lesz majd tavasszal. Most viszont remekül meg tudjuk rajzolni, hogy fog kinézni.

Szintén megtervezhetjük az új padlásfeljárót, az új teraszburkolatot, az évek óta egyre rosszabb állapotban lévő kapu vagy kerítés megújítását.

Khmm... szóval ez a padlásfeljáró egy picit mintha már megfáradt volna. Szerencsére remek terv készül épp most az újra...

Csupa-csupa magasztos feladat! Tevékenynek, erősnek, magabiztosnak érezhetjük közben magunk, olyan embernek, aki számára nem közömbös a környezet ami körül veszi, gondol mindenre időben. Ráadásul, - képzett, bátor és rendkívül tehetséges ezermesterként - tisztában vagyunk azzal is, hogy mindezt gond nélkül meg is fogjuk valósítani, ahogy az első tavaszi illatú nap beköszönt. Szinte szétfeszít a tettvágy, érezzük kezünkben a szerszámok tapintását, látjuk magunk előtt, ahogy a kezünk munkájával teremtünk.

Szóval, ez a tervezgetés a legjobb része az évnek. Mindenkit arra bíztatok, hogy ne habozzon, köpjön a markába, ragadjon ceruzát és internetet, aztán munkára fel!

Bónuszként a végére hagytam a legjobb részt. Ilyenkor nagyon ügyesen meg lehet kerülni az összes tavaszi munkálat financiális részét. Az, hogy miből fogjuk megvalósítani a terveket, ilyenkor még egy sima kézlegyintéssel megoldható. Majd megoldódik...

Igaz, eddig még egy évben sem igazán oldódott meg, de majd most...

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek