AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 01. 05.
Ha a család megnövekedésével szükség van még egy fürdőszobára, és egy félreeső szobának...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 05.
Szűkszavú írás következik a mozaikos burkolásról. Erich H. Heimann "Hidegburkolás...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 05.
Előző alkalommal a régi járólapra fektettük az új teraszburkolatot. Vannak veszélyei a módszernek,de...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 05.
A kőművesek valamiért a teraszt tekintik annak a térnek, ahol igazán nagyot szakíthatnak munkadíj...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 01. 05.
A fürdőkád régebben szabadon állt a lábain és vezetékeihez, szerelvényeihez könnyen hozzá...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új padlóburkolat a konyhába

Hideg van mostanában, ezért frappáns ötlettel hidegburkolási gyorstalpalót indítunk Erich H. Heimann "Hidegburkolás lépésről-lépésre" című könyve felhasználásával. A kötet anyagismerettől a gyakorlati kivitelezésig végigvezeti olvasóját a hagyományos és modernebb burkolási technikákon, mint például a hálóra ragasztott greslap. Néhány részen keresztül a gyakorlati kivitelezés fejezeteiből szemezgetünk.

cs1.jpg

Anyagszükséglet: Fényes greslap (hálóra ragasztott közepes mozaik), elszórtan elhelyezett dekorcsempék, por alakú ragasztó, diszperziós ragasztó, epoxiragasztó, szürke fugázóhabarcs, szilikon fugázómassza, mosogatószer.

Konyhákban, ahol a higiéniának nagy jelentősége van, továbbá naponta dolgozunk vízzel, zsírral és sok más anyaggal, könnyen tisztán tartható falakra, padlóra és munkafelületekre van szükség.  A  padlóhoz  a  IV.  kopásállóságú padlólapot válasszunk. Kis konyhákban a padló jobban igénybe van véve, hiszen minden munkát igen szűk térbe beszorítva kell elvégezni. A konyhapadlók nap mint nap elkerülhetetlenül vizesek, ezzel együtt pedig csúszósak lesznek. Ebből a szempontból a kisebb formátumú burkolólapok előnyösebbek, mert a több fuga miatt kevésbé csúszós a felület.

Kis konyhákhoz és saját kezű munkához ideálisak a hálóra ragasztott közepes formátumú lapok, amelyek 5×5, 7,5×10 és 10×10 cm méretekben kaphatók. Az aránylag kis formátumok a kis felületeket nagyobbnak mutatják. A 300×500 mm méretű táblákban hálóra ragasztott panelekkel a lerakás gyorsan megy, egyben az  egyenletes  fugaképet  megoldja a következő tábla pontos elhelyezése. Ezek a formátumok nedvesen is viszonylag csúszásmentesek.

cs1_01.jpg

A hálóra ragasztott és így könnyen kezelhető táblákat a látómezőbe eső részen beállítjuk, majd leragasztjuk. A ragasztót előzőleg vízzel felhasználásra alkalmas állagúra kell bekeverni.

cs1_02.jpg

A munkalapok és a falra függesztett szekrények közti falfelületeket szintén mázas, 10×10 cm méretű mozaikkal burkoljuk. A hamuszürke falszegélyek jól mutatnak, és kellemes összhangot teremtenek a konyhaberendezés világos színeivel. A csempéket diszperziós ragasztóval, vékonyágyazatú technikával ragasztjuk fel. A burkolat szélére kerülő, méretre vágott darabokat a teljes burkolat elkészülte után illesztjük be.

cs1_03.jpg

Fugázzuk ki a csempézett munkalapot. A kétkomponensű ragasztó mint fugázóanyag, nem kényes a zsíros szennyeződésekre, és tömör fugákat hoz létre.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek