AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 03. 08.
A gépesítés, a különböző munkafolyamatok minél egyszerűbbé tétele mindig is (de az ipari...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 08.
Szinte mindenkinek, aki már látott faesztergát és felsőmarót külön-külön, megfordult fejében,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 08.
Legutóbb bemutattam egy házi készítésű, számítógép vezérelte marógépet. Tervezőjét,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 08.
A sikerszériás termékek bemutatását kissé megszakítva intelmek következnek mindenki számára,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 08.
Gyakori kérdés a saját építésű szerszámgépek sorozat első része után: Mi az a CNC? Nem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zsenik otthon VI.: CNC hírek

cnc1.jpg

Olcsó 3D nyomtató
Már közhelyszámba megy, hogy a 3D nyomtatás alapjaiban változtatja meg az ipart, a kereskedelmet és a barkácsolást is. Amit eddig a nyersanyagból hasítással, fúrással, esztergálással, tehát anyagleválasztással - vagy drága és bonyolult öntési eljárásokkal - alkottunk meg, a jövőben anyagtakarékosan és további eszközök nélkül, egy lépésben készíthetünk el.

Sajnos kicsit lassan érik a forradalom, hogy itthon nyomtassuk ki az eltört alkatrészt, mert a nyomtatók ára csak  kis lépésekben csökken. A postán érkezett Conrad katalógusban (nem reklám, de tényleg ott a legolcsóbb) találtam rá 215e forintos áron egy alap 3D nyomtatóra, a Velleman K8200 készülékre, mely bár bevallottan hobby-kategóriába sorolt, viszont elég pontos, hogy műanyag fogaskerekeket, alkatrészeket készítsünk vele. Sőt, talán új lökést adhat a vasút- és egyéb modellezésnek, mert most lélegzetünk is eláll az alkatrészek árára tekintve...

Főbb jellemzők
-   Tárgyakat készít maximum 20 x 20 x 20 cm-es nagyságig
-   Nyomtatási sebesség maximum 300 mm/s
-   A legkisebb mozgás az X és Y tengelyen 0,015 mm

Összeszerelhető alkatrészcsomagként érkezik hozzánk, az egyik értékelésben olvastam: 16 óra alatt rakta össze. Biztosan nem a magyar nyelvű útmutató alapján, mert ilyen nincs. További műszaki jellemzők és részletek itt.


Hírek a szerszámgépek világából
cnc2.jpg

Másik hírünk igazából egy link a cnc.hu oldalra. Igazán sokrétű, a tervezés, gyártás, anyagismeret, ipari hírek és még sok más, a szerszámgépek világáról szóló aktuális és érdekes témaköröket felölelő magazin. A barkácsolók vagy pályaválasztás előtt állók, szoftverek iránt érdeklődők is megtalálják a maguk híreit. Interneten vagyunk, tehát minden további információ a linkre kattintással elérhető az oldalról.


A világ legnagyobb esztergájaBúcsúzóul vessünk egy pillantást a világ állítólag legnagyobb esztergájára. Ez a címe a videónak, de a kommentek között már cáfolják is a világelsőséget. Mi, régi motorosok csak nevetünk az ilyen hatásvadász elnevezéseken, hiszen tudjuk, a világ legnagyobb berendezése csakis szovjet lehet...vagy orosz, ha mostanában gyártották.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek