AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 11. 20.
Bútorlapból készült bútorok általánossá válásával együtt terjedtek el az ilyen bútorok...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 20.
Az őszi avarhullással együtt jár néhány speciális szerszám. A lombfúvókról már volt...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 20.
Mai műtárgyunk egy igazán különleges kis szerszám. Gyerekkoromban még nem tudtam, hogy létezik...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 20.
A kaparásról, mint munkafolyamatról volt már szó a feszítővasaknál, természetesen...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 20.
Mindennapi életünk egyik fontos velejárója a kalapács. Elég, ha csak az időről időre, szerencsére...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A posztunk címe lehetett volna az is: 'A csomók alkonya'. Azt gondoljuk, nem csak a barkácsoló emberekre jellemző, hogy gyorsan, masszívan, de azért oldhatóan szeretnénk rögzíteni valamit. Ez lehet egy összetekert fülhallgató vagy laptoptöltő vezeték, egy kerti locsolócső vagy a kompresszor tömlője, de akár egy szerszám is, amit munka közben nem szeretnénk letenni a sárba. 
GearTieFullColor.jpg
A most bemutatott termékek erre kínálnak megoldást. Az amerikai Nite Ize céget általában az innovatív megoldásai miatt szokták emlegetni, mi is írtunk már róluk néhányszor. Sok olyan termékük van, amely kicsi, olcsó (már legalábbis amerikai pénztárca-mércével nézve, erre még visszatérünk) és pofonegyszerű megoldást kínál egy-egy régi problémára.
A Gear Tie gyorsrögzítő rendszer is ezek közé tartozik. A termék nem más, mint egy speciális, tapadó hatású gumi rétegbe ágyazott, a hajlítgatást szinte a végtelenségig elviselő fémötvözet drót. Amerikai találmányról lévén szó, a méretezése coll-ban van kitalálva.  3, 6, 12, 18, 24 és 32 coll hosszú, a hosszal arányosan egyre vastagabb darabokat lehet kapni. A legkisebbek akár egy összetekert csatlakozóvezeték fiókban történő tárolásánál tehetnek jó szolgálatot, a legnagyobbakkal akár egy több kilós gépet is felakaszthatunk egy faágra. Vagy akár egy festékes vödröt is rögzíthetünk a létra tetején:

Szinte hallom amint azt mondjátok, ugyan már, meg lehet ezt oldani különböző kötöződrót darabokkal is. Ez igaz, azonban ezek a Gear Tie termékek valóban nagyon jól tapadnak, akár saját magukhoz, akár a rögzítendő tárgy felületéhez, és garantáltan nem okoznak sérülést, nem karcolnak össze semmit. Akár csak egy menetnyit összetekerve a két drótvéget, nagyon jól tartó, és szétcsúszás-mentes rögzítést kapunk. A végükön található gumi végződés is igen jól tart, és szintén rugalmas, tehát nem karcol.

Épp ezért nem csak kötözésre-rögzítésre jók ezek a termékek, hanem ideiglenes állványnak vagy támasztéknak is:

Gyakorlatilag bármit rögzíthetünk vele:

Egy ideje már itthon is elérhetőek ezek a termékek. A rövid darabok általában négyesével, a hosszabbak kettesével vannak csomagolva. Áruk (darabra vetítve) 400-1200 Forint körül van. Egy fúró-faragó ember esetében az volna a célszerű, ha minden méretből több is volna a fiókban, hiszen bármikor szükség lehet rá. Az nyilván személyfüggő, hogy a fenti árral számolva kiadnánk-e adott esetben akár több tízezer forintot egy teljes sorozat ilyen kötözőért. Az azonban biztos igaz, hogy csak egyszer kell megvenni. Valószínű, hogy mondjuk három év múlva visszatekintve, amikor még mindig vígan használjuk, a mostani beszerzési ár már messze nem fog olyan komoly tételnek tűnni. 

 
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez!  Nem fogjuk megbánni.  

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek