AJÁNLÓ
 
10:00
2012. 11. 30.
Az idei a negyedik karácsony a Furdancs Blog életében, együtt, veletek kedves olvasók. Részünkről...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2012. 11. 30.
Természetesen abból, hogy a Furdancs egy barkácsblog, nem következik az, hogy mi mindent csakis...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2012. 11. 30.
Akinek van gyermeke, az biztos találkozott már a jelenséggel, hogy a gyerekféle bizony előbb-utóbb...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2012. 11. 30.
Mint múlt pénteken már írtuk, közeledik a Furdancs blog második születésnapja. Ennek kapcsán...
A bejegyzés folyatódik
 
10:00
2012. 11. 30.
Mai műtárgyunk egy igazán különleges kis szerszám. Gyerekkoromban még nem tudtam, hogy létezik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyik posztunk majdnem megihlette olvasónkat. Végül nem posztunk okán, de írt nekünk egy levelet. Alább olvashatjátok.

Kedves Furdancs!

Éppen reggeli kávémat, álmos fejjel hörpölgetve olvastam humoros írásodat a bojlerszerelő nagyapával, ami gyerekkori emlékeket ébresztett fel bennem. Az én nagyapám is hasonló habitusú, az a keményvonalas fajta, aki a hatvanas években a tervhivataltól kikérhető háromféle építési terv közül kiválasztott egyet és két három év alatt, Szentendrén felépítette a hétvégi házat a két kezével és némi haveri/családi segítséggel. Hozzáteszem, a mai napig áll a ház és szerintem atomtámadás ellen is véd, mert "nagyapád nem spórolta ki belőle a cementet"
 

Körülbelül itt tarthattam a nosztalgiázásban, amikor csengettek. A vízművek munkatársa szólt, hogy két óra hosszára elzárják a vizet. akkor még nem sejtettem, hogy ez a levél meg fog születni. Pár órával később a ködös idő miatt kialakult rosszkedvemet, gondoltam, elütöm egy jó kis mosással. Szépen behelyeztem a ruhákat a mosógépbe, elindítottam a programot és ahogy a víz elzárása után lenni szokott, óriási prüszkölő hangot hallottam, majd folyt a víz, vagy mégse folyt. Egy perc múlva elkezdett villogni a mosógép kijelzője, hogy problémája van. A használati utasítás gyorsan megmondta, hogy bizony nem jön a víz kellő intenzitással, úgyhogy pucoljuk ki a szűrőt. Fogtam egy régi fogkefét, majd elzártam a csapot, utána a cső másik végét kicsavartam a mosógépből és kitisztítottam a fogkefével.
 
furdincs-01.jpg furdincs-05.jpg
furdincs-03.jpg furdincs-04.jpg
furdincs-06.jpg
Ekkor láttam meg, hogy a kis szűrő, ami a csőben van, a hatalmas, robbanásszerű vízsugártól elmozdult és elzárta a víz útját. A tisztogatás után fogtam és visszaigazítottam, majd visszatekertem helyére. Ha már a mosógép mögött matatunk, a hátra esett macit és egyéb vackokat is kihalászhatjuk onnan. Ekkor még annyira a lábamban volt a boogie, hogy gondoltam az alsó szűrőt is megtisztítom. Ebben végül nem volt szennyeződés, ellenben megtanultam, hogy ha nem akarunk felmosni, a mosógéppel ki kell szivattyúztatni a vizet, mielőtt a szűrőt kiszedjük. Felmostam.

Üdv
Nyájas Olvasó

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek