AJÁNLÓ
 
14:00
2012. 10. 26.
Előző ablakszigetelős írásunkban igyekeztünk bemutatni, hogyan járjunk el házilag, ha csukott...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2012. 10. 26.
Lyukat persze a legegyszerűbb fúróval készíteni, azonban házilagos körülmények között...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2012. 10. 26.
Péntek lévén autós téma kéne. Azt gondoltam, talán akadhat az olvasóink között olyan szülő,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2012. 10. 26.
A legprecízebb és leggondosabb olvasónkkal is megesett már biztos, hogy valami fontosat otthon...
A bejegyzés folyatódik
 
14:00
2012. 10. 26.
Jött két privát hozzászólás a lemezjátszós sorozathoz, ezek adták ennek a posztnak az apropóját....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ablakszigetelés Vol. 1

Ha a vacsora nyomokban sem tartalmazott hüvelyeseket, a szelek mégis emelgetik a takarót, akkor eljött az ideje a hálószobaablak szigetelésének.

Mondom a szigetelésnek! Felejtsük most kicsit el a nyílászárócserét.  Első szigetelős posztunkban nézzük a legegyszerűbb megoldást, a boltokban kapható elasztikus, öntapadós szigetelőprofilt. Búvárharangot ugyan ne ezzel kezdjünk el szigetelni, de higgyük el, hogy egy Kádár-kori duplaablak esetén, hatásfokában még ez is üti-veri a nagyi kárpitozott szivacshurkáját, amit korábban telente az ablakok közé tettünk. Árban pár ezresből megúszható egy átlagos duplaablak, és fél óránál több időt nem vesz el az életünkből a csíkok felragasztása. A következőkben tárgyalt megoldásnál vannak profibbak is a piacon, remélhetően később azokat is tárgyaljuk itt a Furdancson.

Új kép.png
Ha dupla ablakot szigetelünk, akkor vagy csak a belső szárnyakat vagy a külső és a belső szárnyakat egyaránt szigeteljük le. Sose szigeteljük csak a külsőket, mert akkor párásodni fog az ablak. Mielőtt ész nélkül ragasztani kezdenénk, nézzük meg, hogy az ablakszárnyprofil mely részén van sanszunk arra, hogy a szigetelés felragasztása után az ablak légrésmentesen illeszkedjen a keretre.
Először is tisztítsuk meg az ablak vagy a keretprofil azon részét, ahova a szigetelőcsíkot ragasztani szeretnénk. Erre a célra megfelelő egy pamutrongy és egy szórófejes ablaktisztító.
 
Új kép (1).png
Alaposan töröljük át a keretet, szabadítsuk meg a kosztól, zsírtól, valamint a laza festékrészektől. A profik használhatnak a tisztításhoz alkoholt, vagy lakkbenzint is. Ha ezzel megvagyunk, kezdhetjük felragasztani a szigetelést. Ha végigragasztottunk egy oldalt, késsel vágjuk méretre. Ragasztás közben a csíkot nem kell megspannolni, attól nem szigetel jobban. Ha feszegetjük, elenged a ragasztás.
 
Új kép (2).png

Új kép (3).png
Ha mindenhol körberagasztottuk, de továbbra is légrésre gyanakszunk, akkor jelöljük meg filctollal a szigetelést pár helyen, majd zárjuk be az ablakot. Ahogy ismét kinyitjuk, elvileg látnunk kell a filctoll nyomát az ellenkező oldalon. Ha nincs nyom, gond van. Ekkor tisztítsuk meg az ellenkező oldalt is, és oda is ragasszunk egy szigetelőcsíkot.
 

Új kép (4).png


Ha ezzel is megvagyunk, nincs más hátra, mint átélni a sikerélményt, ami ugyanúgy hozzátartozik a barkácsoláshoz, mint az öltözőszekrényhez a topless-naptár.

Ablakszigeteléshez több nemzetközi felmérés szerint is az alábbi zene dukál:

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek