AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 11. 12.
Péntek lévén autós téma kéne. Azt gondoltam, talán akadhat az olvasóink között olyan szülő,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 12.
Mint múlt pénteken már írtuk, közeledik a Furdancs blog második születésnapja. Ennek kapcsán...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 12.
Bizony, megértük ezt is. A Furdancs blog hamarosan 2 éves lesz. Egészen pontosan október 19-én....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 12.
Az expandált polisztirol (Nikecell, Hungarocell) hulladéka a leghulladékabb hulladék, nála...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 11. 12.
Nemrég bemutattunk egy Knex nevű építőjátékot, illetve egy abból készült óriás hullámvasutat,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Black Friday Kívánságlista

Panasz van ránk. „A férjem egyszerűen nem bír magával, mikor a fémipari sorozatot olvassa a Furdancson” - meséli egy háziasszony - Gépészeti tervekkel zaklat ebédnél. Már nem is iszik, mert oszlopfúróra spórol! Hát hova vezet ez?

játék Black Friday fekete péntek

Az adventi kampány felpörgött a kereskedelemben, nekünk is ideje elkészíteni ajánlónkat a karácsonyi bevásárláshoz. Kis szerencsével és némi fáradsággal most félmillió forint értékű nyereményhez juthatnak a vállalkozó szellemű olvasók. És messze nem decemberi sétahajózást Grönlandon vagy műanyag játék ekét nyerhetnek, hanem egy Önök által összeválogatott termékcsomagot visz haza a kamion.

 

Az Extreme Digital webáruház idén is meghirdette a lévő Fekete Péntek kampányt. Webáruházról lévén szó, nem kell sprinteléssel kombinált kézitusát vívni a bevásárlóközpontokban, hogy akár 70%-os kedvezménnyel vásároljunk be karácsonyra. Elég virtuálisan megtölteni a kosarunkat.  Most még messzebbre mentek és november 11-én útjára indul a „Black Friday Kívánságlista” nyereményjáték. A játékban résztvevők bruttó 500 000 forint értékig állíthatják össze kívánságlistájukat az Extreme Digital termékeiből, a végleges listát el kell küldeniük a BF@edigital.hu címre, így vehetnek részt a sorsoláson, melyen megnyerhetik az általuk összeválogatott termékeket. Bővebb információt a nyereményjátékról az Extreme Digital oldalán találnak.

játék Black Friday fekete péntek

Ingyenes házhoz szállítás november 5-19. között. Erre sem kell költeni a félmillióból.

Mit tennénk, ha ránk dőlne a bank és 500.000 forintot csak szerszámra költhetnénk? Tavaly az asztalosműhely felszerelését helyeztük előtérbe, most elérhető árú gépekből válogattam Önöknek egy fémipari műhelyre valót. Rengeteg linket találnak a posztban, Mindegyik egy olyan termékhez vezet, amit teljes szívvel ajánlok karácsonyi ajándékként, mert barátságos az ára és - több darabot magam is birtokolva - használhatónak találtam.

játék Black Friday fekete péntek

Általában először eldaraboljuk az alapanyagot, hogy majd más formában ismét összeillesszük. Ehhez a 230 mm-es kézi darabolót ajánlom. Egy kisebbet pedig a csiszoláshoz. 125 mm legyen inkább a befogható tárcsaméret, mert ebbe belemegy a 115-ös, fordítva nem. Most három vágókoronggal adják. A bő költségvetésbe simán belefér a fémlemezek vágására szintén alkalmas dekopír fűrész is.Satu nélkül ne is kezdjünk hozzá szerkezeti acélok vágásának, itt egy jó kis dizájn satu.

játék Black Friday fekete péntek

Lapos felületek csiszolására és vágás utáni sorjázásra szalagcsiszolót választottam, a síkfelületek polírozására-csiszolására egy komolyabb excentercsiszolót. Fúróélezésre és kés köszörülésre egy kisebb kettős köszörűt.

Inkább előbb fúrjuk meg az alkatrészeket, mint hegesztés után, esetleg maga az összeillesztés is furatokkal történik. A műhely alapfelszerelésébe beletartozik egy állványos fúró, hogy derékszögben és pontosan fúrjunk. Mobil furkáláshoz és egyébként is kell minden háztartásba kézi változata. Csavarozásnál jól jön a marokgörcsöt megelőzvén az akkus csavarozó, amivel fúrhatunk is. 109 darabos tartozék-készletet választottam fentiekhez, mely egy helyes kis kofferban tartalmazza a szükséges fúróhegyeket, bit-készleteket.

játék Black Friday fekete péntek

Rögzítőeszközök tekintetében majdnem olyan széles a technológiai választék, mint a fűrészelés és csiszolás terén. Kezdjük a hegesztéssel. Ívhegesztéssel. Nekem is ilyen trafós hegesztőkészülékem van. Még soha nem csapta le a kismegszakítót elődjével, egy inverteressel szemben. Automata sötétedős hegesztőpajzzsal egy másik világ nyílik meg szemeink előtt, az a fajta, ahol nem piros szemű nyusziként pislogunk másnap, miközben jótét lelkek nyers krumplival borogatják szemünket. Szintén ezt a típust vásároltam meg itthonra és bevált. Mivel még csak felénél járunk az elkölthető összegnek, ezért vegyünk 20 kiló (4 doboz) hegesztőpálcát is, több méretben.

játék Black Friday fekete péntek

Hátha kell forrasztanunk és ragasztanunk is, sőt tűzőgéppel rögzíteni ezt-azt. Mindegyikhez optimális gyártmányt kerestem és nem is lett különösebben drága a végösszeg.

játék Black Friday fekete péntek

Ha befejeztük, nem maradhat pőrén a fémváz, fessük be egy elektromos festékszóróval.

A munkavédelem nagyon fontos. Elsőként a védőkesztyűt (10 pár, hogy elég legyen sokáig), védőszemüveg és fülvédő. UFO-s lesz a fejszerkezet, de mindenki szeretné az érzékszervek teljes spektrumában érzékelni a világot és ez nem megy mondjuk fülek nélkül.

játék Black Friday fekete péntek

A kéziszerszámok és kiegészítők adják a sokoldalú munkavégzés gerincét, ezért vásároljunk be minden feltételezhető szerelési helyzetre belőlük. Azaz Bit-készletek, villáskulcsokcsavarhúzók, fogókészlet, csőfogó, még csavarhúzók, dugókulcsok. Mindezeket ne hányjuk szanaszét, hanem pakoljuk egy tárolóládába.

Zene- és hangoskönyv ajánló sorozatunk a bizonyíték, hogy jó munkához zene kell vagy irodalom. Ennek megszólaltatására még egy mini HiFi rendszer is befér a költségvetésbe, hiszen hiába a sokoldalú műhelyfelszerelés, még mindig maradt egy kis pénz.

játék Black Friday fekete péntek

 Arra buzdítom olvasóimat, hogy jelentkezzen a játékra és próbáljanak szerencsét. Egy sovány lottó négyesnél nagyobb eséllyel nyerhetik meg a félmilliós csomagot. A listát pedig tekintsék karácsonyi szerszámajánlónak is, melyben tallózva talán sikerül egy optimális ár/értékű ajándékot találni a rokonok-ismerősök számára.

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek