AJÁNLÓ
 
08:42
2013. 10. 08.
Az idei a negyedik karácsony a Furdancs Blog életében, együtt, veletek kedves olvasók. Részünkről...
A bejegyzés folyatódik
 
08:42
2013. 10. 08.
Természetesen abból, hogy a Furdancs egy barkácsblog, nem következik az, hogy mi mindent csakis...
A bejegyzés folyatódik
 
08:42
2013. 10. 08.
Akinek van gyermeke, az biztos találkozott már a jelenséggel, hogy a gyerekféle bizony előbb-utóbb...
A bejegyzés folyatódik
 
08:42
2013. 10. 08.
Mint múlt pénteken már írtuk, közeledik a Furdancs blog második születésnapja. Ennek kapcsán...
A bejegyzés folyatódik
 
08:42
2013. 10. 08.
Mai műtárgyunk egy igazán különleges kis szerszám. Gyerekkoromban még nem tudtam, hogy létezik...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hulladékból: játékkocka

Az expandált polisztirol (Nikecell, Hungarocell) hulladéka a leghulladékabb hulladék, nála kényelmetlenebb hulladék talán csak az apróra őrölt üvegcserép és az urán-235. De mi mégis kardfűrészt hordunk és megpróbálkozhatunk valami hasznosat készíteni belőle.

nikevar4.jpg

Gyermekjátékot. Durván hangzik, ugye? Mintha azt mondanánk: Menj, Józsika és játssz kicsit a szecskavágóval. Azonban az anyag hiányosságait és veszélyeit kiküszöbölhetjük, ha nem fűrésszel vagdaljuk, hanem valamilyen elektromos ellenálláshuzalon alapuló hővágóval. Elismerem, az átlagos háztartásban ritka a fotón látható - optikailag is tuningolt - változtatható tápegység. Végső esetben szalagfűrészes megoldás is szóba jöhet, csak kicsit porolni fog. (E tápegységre alapozva valamikor késő ősszel tervezek egy automata polisztirol-darabolót építeni. Írok majd a tapasztalatokról, addig is a műhely sarkában senyved).

nikevar5.jpg

Miután sikerült hasábokra és más alakzatokra szeletelni a lehetőleg minél apróbb szemcsékből (EPS 70-200) álló polisztirolt, fedjük be, hogy ne lehessen lerágni, lemorzsolni a sarkait (EPS-100 sűrűségen felül már borítás nélkül is nehézkes). Nem mérgező különben, de riasztó látvány lehet egy anya számára, ha apró fehér morzsákat talál a szőnyegbe taposva vagy a biliben.

nikevar1.jpg

Kézenfekvő a papírbevonat, telenyomtatva betűkkel, kirakós ábrarészletekkel vagy a példában látható ajtókkal - ablakokkal - kőtextúrával. Sajnos a polisztirolt szinte minden háztartási ragasztó oldja a papír stiftek kivételével. Nem érdemes túladagolni a kötőanyagot, mert ráncos lesz a papír, inkább tervezzük meg átlapolással a szabásmintát, azok papírfülei stabilan összeragadnak.

nikevar3.jpg

Az anyag könnyű fajsúlyát ellensúlyozzuk méreteivel. Hét centiméteres alapú hasábokból magas tornyot építhetünk, de már a három centis alapú falak is megállnak a szőnyegen. Színes, matt A4 fénymásolópapírral komoly nyomtatási költséget lehet megtakarítani, ekkor csak a mintákat nyomtatjuk, alapszíneket nem.
A4 méretű nyomtatónkkal az 5 centis kockákat tudjuk leginkább papírtakarékosan megtölteni. Ez a méret betűkirakónak, dobókockának alkalmas, esetleg gyermekünk kudarctűrő képességének és önfegyelmének fejlesztésére, mert az építmény úgyis ledől.

nikevar2.jpg

Ha igény mutatkozik rá, feltölthetem a szabásmintákat, bár kellemes szórakozás megtervezni egy középkori várost textúrákkal, járdákkal, változatos alakzatokkal. High-end szerepjátékos játékmestereknek az adható élmény maximuma egy három dimenziós játékkörnyezetet kialakítani a meséléshez. A klasszikus szerepjátékos partikat ismerve, már csak egy poroltót (az alkoholtól átitatott tárgyakat könnyen gyújtja a vita közben lehullott cigarettaparázs) kell jól látható helyre elhelyeznünk és indulhat a szórakozás.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek