Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Építsünk gyerekházat

Mai posztunkban megint egy videót mutatunk, és megint a Better Homes and Gardens műsorból. A gyerekeknek házat építeni mindig mókás dolog. Persze az akaraton kívül több minden kell hozzá, például hely, ahol felépítjük és persze némi pénz is. Vagy, mint a videóban szereplő házhoz, némileg több pénz...

gyerekház kert ház bungaló játékház cubby house

Black Friday Kívánságlista

Panasz van ránk. "A férjem egyszerűen nem bír magával, mikor a fémipari sorozatot olvassa a Furdancson" - meséli egy háziasszony - Gépészeti tervekkel zaklat ebédnél. Már nem is iszik, mert oszlopfúróra spórol! Hát hova vezet ez?

játék Black Friday fekete péntek

Az adventi kampány felpörgött a kereskedelemben, nekünk is ideje elkészíteni ajánlónkat a karácsonyi bevásárláshoz. Kis szerencsével és némi fáradsággal most félmillió forint értékű nyereményhez juthatnak a vállalkozó szellemű olvasók. És messze nem decemberi sétahajózást Grönlandon vagy műanyag játék ekét nyerhetnek, hanem egy Önök által összeválogatott termékcsomagot visz haza a kamion.

Készítsünk fajátékokat - faautó

Péntek lévén autós téma kéne. Azt gondoltam, talán akadhat az olvasóink között olyan szülő, aki nem teljesen boldog attól, hogy a csemetéje a különböző készen vásárolható, bugyuta rajzfilmek segítségével hirdetett műanyag, "vedd-meg-gyűjtsd-és-dobd-el" -féle játékok iránt kezd épp érdeklődni. Akinél még nincs késő, esetleg belevághat némi házilagos játékgyártásba is. Ebben a cikksorozatban összeszedünk néhány konkrét ötletet, amit akár a gyermekkel közösen is meg tudunk valósítani. Nyilván nem pusztán a játék a cél, hanem maga a gyártás folyamata is, vagyis a közösen végzett munka.

Megelevenedett társasjáték

A társasjáték kellemes időtöltés, összehozza a családot vagy barátokat. Jobb, mint a monitor előtt magányosan gunnyasztani. Karácsonyi tippként kézenfekvő, nem túl bonyolult ötletet vetek fel: használjunk táblaként egy hátára fektetett lapos monitort. A lehetőségek végtelen perspektívája nyílik ezután a saját grafikával, történettel, szereplőkkel színesített játékok tervezése előtt.

tarsas04.jpg

Technikailag semmilyen akadálya nincs és nem visszafordíthatatlan folyamat megfosztani egy lapos monitort a talpától, majd hátára fektetni. Az alaptáblát bármilyen irodai szoftverrel elkészíthetjük, nem okozhat gondot animált gifek, grafikák, hangok és videók beillesztése sem. A táblán elrendezzük a dekorációnak szánt tárgyakat, a bábukat és indulhat a játék.

Játszunk tudományosan!

A karácsonyi ajándékötletekről lesz még pár írás itt a blogon. Ez a mostani főképp a gyerekek számára készült csomagok tartalmához ad néhány tippet. Különösen, ha a kérdéses gyerek szeret tevékenyen és kreatívan játszani, van benne némi kisérletező vagy épp barkács hajlam.

Nem mellesleg ezen ajándékok bármelyikének a furdancs közösség meglett férfitagjai is örülnének, tehát egyáltalán nem kizárólag gyermekeknek ajánlottak.

Furdancs születésnap - 2. kör

Mint múlt pénteken már írtuk, közeledik a Furdancs blog második születésnapja. Ennek kapcsán felidézzük néhány korábbi írásunk. Ma a megosztóbb hatású posztok közül veszünk elő párat.

Furdancs születésnap - 1. kör

Bizony, megértük ezt is. A Furdancs blog hamarosan 2 éves lesz. Egészen pontosan október 19-én. Ennek kapcsán most három héten keresztül minden pénteki posztunkban ezt fogjuk kicsit körbejárni. Megnézzük, melyek voltak a legsikeresebb, legtöbb megosztást, legtöbb hozzászólást vonzó posztjaink.

Sőt, egy játékot is meghirdetünk a születésnapunk kapcsán. Tudjuk, igazából az ünnepelt szokott ajándékot kapni, azonban mi most megfordítjuk a dolgot, és mi adunk ajándékot az olvasóinknak. Szülinapi játékunk keretében néhány kérdést teszünk fel olvasóinknak, és a szerencsés válaszolók néhány jól használható ajándékkal lehetnek gazdagabbak. A kérdések a poszt végén lesznek olvashatóak, egy kérdőív formájában. Van egy plusz csavar is a történetben, ugyanis az ajándékokat felajánló támogatóinkkal úgy egyeztünk meg, hogy minél több válasz érkezik, annál több ajándék kerül kiosztásra. A számláló három ajándékkal indul, de minden 25 beérkezett válasz után egy-egy újabb ajándék kerül az ajándékos zsákunkba. Érdemes tehát megosztani a felhívásunkat, érdemes a játékba bevonni minden barkácsolni szerető ismerősötöket is, hiszen így a Ti esélyetek is növekszik! Egyszerűbben: minél többen tudnak játékunkról, annál több ajándékot adunk. Érdemes megosztani, számítunk rátok is!

A Netszerszám volt olyan kedves és a Furdancs Blog születésnapja alkalmából egy hasznos kis kütyükből álló ajándékcsomagot állított össze, melyet egyik szerencsés olvasónk meg is nyert. A héten zajlott játék során a legügyesebb válaszadók közül Loós Gyula volt a legyszerencsésebb. Az alábbi képekre kattintva irigykedhettek, hogy mi mindent nyert Gyula, akinek ezúton gratulálunk. 

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.

Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Most már elárulhatjuk, hogy ma 1 éves a Furdancs Blog. Ennek örömére a héten ezt meg is kérdeztük tőletek. A helyesen válaszolók közül három szerencsés olvasónknak egy egy menő könyv üti a markát. A nyertesek tehát:

Kiss Éva - Lakás és bútor 1920-1948 között című könyvét Ráncsik Mónika nyerte

image_2.jpg

Kurt Jeni - Télikertek tervezése és építése című könyvét Török András nyerte

image_1.jpg

Aidan Walker - A faanyagok enciklopédiája című könyvét Szira István nyerte

image.jpg

Gratulálunk!

A játéknak azonban nincs vége! Újabb kérdésért újabb ajándékot sorsolunk ki a helyes megfejtők között. A nyeremény ezúttal néhány hasznos kütyü a Netszerszám felajánlásával. Részletek ITT.

Hulladékból: játékkocka

Az expandált polisztirol (Nikecell, Hungarocell) hulladéka a leghulladékabb hulladék, nála kényelmetlenebb hulladék talán csak az apróra őrölt üvegcserép és az urán-235. De mi mégis kardfűrészt hordunk és megpróbálkozhatunk valami hasznosat készíteni belőle.

nikevar4.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek