Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csak lazán...

Egy hosszú és fárasztó hét végére értünk. Három munkanap mindenképpen túl hosszú ahhoz, hogy egymás után ledolgozzuk. De nincs mit tenni, az élet nem csupa móka és kacagás. Mi is igen elfáradtunk, ezért a mai poszt kicsit rövidebb lesz, egy fényképválogatást szedtünk össze.

A képeken ötleteket mutatunk arra, hogyan is éljük túl a munkás napokat. Igaz, most hétvége jön, de hát ha esetleg vasárnap nem lenne vége a világnak, akkor hétfőn újra indul a verkli, jobb felkészülni.

iroda munkaunalom vidám iroda

Csíráztassunk chilimagot!

A chilitermesztés fénykorát éli, kifejezett divattá vált minél mérgesebb terméseket nevelgetni a kertben, vagy akár a balkonunkon is. És nem is csak eleve 'kertközeli' barátai támadtak ennek a hobbinak, hanem egész mással foglalkozó, kifejezetten városi emberek is kedvet kapnak ehhez a foglalatossághoz.

chili Chiliiroda chilitermesztés kert palánta csíráztatás

Újrakonyha

Pár korábbi posztunkban már szóba került, hogy én időnként még asztalosként is dolgozom, amolyan besegítés képen. A tegnapi nap is így alakult. Barátom (akinek segítettem) egy irodák bérbeadásával foglalkozó cégnek végez asztaos munkákat, amibe beletartozik az irodák beépített bútorzatának alkalmankénti szét- és összeállítása is, ha valami változás történik valahol. Ezzel nem is szokott gond lenni, ha mindkét munkafázist ő végzi.

A Furdancs szerkesztőségében ritkán ugyan, de azért adódik olykor szerelnivaló. Épp a napokban képződött egy hulladék forgószék, a sok éves közel rendeltetésszerű használatnak köszönhetően, vagy épp annak ellenére. Az úgynevezett gázlift adta meg magát benne, melynek következtében nem csupán a forgási képességét, de tulajdonképpen a szék mivoltát is elvesztette. Mikor először megláttam a roncsot, meggyőződésem volt, hogy kocsmai verekedésben használták és attól esett darabjaira a gázlift. Hajlamosak vagyunk gondolkodás nélkül alávetni magunkat a fogyasztói társadalom diktátumainak, és bármennyire is szeretünk szerelni és barkácsolni, első utunk az irodai forgószék-szaküzletbe vezetett. Jellemzően ez az első út, szokásos temponkhoz méltón eltartott két hétig. Ennyi időnk volt legalább arra, hogy megérkezzen az ihlet a javításra, illetve legalább arra, hogy szemrevételezzük a lehetőségeket.

Nincs mese: ide új gázlift kell, és akkor minden jó lesz.

Telefontartó bankkártyából

A mai mutatványt nyugodtan nevezhetjük villámbarkácsolásnak, tekintettel arra, hogy egyszerű, mint a barlangrajz. Irodai környezetben szinte biztos, hogy munkatársaink elalélnak kreativitásunktól, hölgy kollégáink pedig még azt is feltételezhetik rólunk, hogy akár még fát is tudunk vágni. Félmeztelenül! A legszebb az egészben az, hogy ezt az érzetet egy nyomorult, használaton kívüli bankkártya szétvágásával tudjuk elérni. Én legalábbis ezt vizionálom, de lehet, hogy csak nehéz gyerekkorom volt. A mai feladat tehát egy telefontartó, amihez mindössze egy bankkártya és egy komolyabb olló szükséges. Az alábbi fotókon az elkészítés menete. Hajrá!
Innen: Instructables

bankkartya02.jpg
Kotorj elő egy tetszés szerinti bankkártyát. Lehet pontgyűjtőkártya is, mindegy.

bankkartya03.jpg
Első vágás, a telefon vastagságához mérve. (ez ugyanaz a kártya, csak fordítva)

bankkartya01.jpg
Második vágás.

bankkartya05.jpg
bankkartya07.jpg bankkartya06.jpg
Kész!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

 

A csodálatos iratrendező-kapocs

Nemrég már megemlékeztünk az irodai környezetben fellelhető iratrendező-kapocs, külföldiül Binder-clip, alternatív felhasználási módjairól.Például ITT. Sőt! Magunk is készítettünk egy iPhone-dokkolót belőle, ami a mai napig funkcionál. A neten kóvályogva belefutottam még néhány érdekes és ötletes megoldásba, a kábelkötegelőtől az irodai szobrászaton át a komplett ruháig. Idegyűjtöttem nektek őket. Csodálkozzunk együtt!

binder18.jpg

Irodai minifegyverek

A legokosabb az lesz, ha a hetet irodai barkácsolással kezdjük. Egy irodában elegendő kütyü áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy kis időre magára hagyjuk a nemzetgazdaságot, és felébresszük magunkban a kétkezi alkotás mélyen szunnyadó ösztönét. Egyébként pedig, bárki bármit mond, az ilyen tevékenység egyfajta meditatív állapotot eredményez, ami felszínre hozhatja a válaszokat, a világ nagy kérdéseire. Ha a főnök kérdezi, hogy mit csináltok, nyugodtan idézhettek szó szerint. Persze a balhét majd nektek kell elvinni. Találtam egy csinos kis gyűjteményt az irodai eszközökből megépíthető minifegyverekről. Katt a képekre! A teljes kollekciót ITT találjátok. Jó szórakozást!

Szerintem az lesz a legokosabb, ha a hetet egy ilyen, iratrendező-csipeszekből álló szerkezet elkészítésével kezditek. Minden más várhat, a GDP-vel meg majd lesz valami. Mindössze 60 darab csipesz, (külföldiül: Binder Clip) és az ujjaitok kellenek hozzá. Ilyesmit amúgy legutóbb a Csillagok háborújában láttam, abban a jelenetben, amelyikben az ifjú Luke Skywalker lézerkardozni tanul. Nyilvánvaló, hogy ez lőni nem fog, és tényleg csak messziről hasonlít arra a gömbre. A képre kattintva hozzájuthattok a "Binder-gömb" elkészítési módjához is

Ötletes iPhone-dokkolók házilag

A mai poszttal ismét lángra lobbantjuk az iPhone-hívők és tagadók közötti háborút. Így hét közepén érdemes kiengedni a gőzt. Erre remek lehetőség a kommentelés. Közben azért nézzétek meg, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre arra az esetre, ha szükségetek lenne egy iPhone-dokkolóra és inkább a barkácsolásban hisztek mintsem a vásárlásban. Mi itt a szerkesztőségben elkészítettük az egyik ilyen kütyüt, iratrendező-csipeszből. Tökéletesen funkcionál. Egyéb megoldásokért katt IDE!

dokkolo.JPG
A miénk ilyen lett.

Nyilván sokan találkoztatok már ezzel a fotóval, de úgy érzem, hogy nem mehetünk el mellette szó nélkül. Első ránézésre nem az ipari formatervezés remeke, de működik. Tartja a telefont és a kis guriga még a hangot is felerősíti valamelyest. Azt ugye nem kell leírni, hogy miként kell elkészíteni. Jó szórakozást!

iphoneguriga.jpg

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek