AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 11. 25.
Mr. Furdancs irodai forgószéke után az én munkás fotelem mondta fel a szolgálatot. Beépített...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 25.
Egy hosszú és fárasztó hét végére értünk. Három munkanap mindenképpen túl hosszú ahhoz,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 25.
Hol az otthon? Ahol letesszük a gitárunkat és nem dől el, mert van állványa. Egy időtől...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 25.
Anno a házunk vásárlásával tettünk szert egy felújításra váró kéményre. Hogy valaha...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 25.
Az áldozatra a félig átsült pizzák hívták fel a figyelmet. Látszatra minden rendben működött,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Furdancs szerkesztőségében ritkán ugyan, de azért adódik olykor szerelnivaló. Épp a napokban képződött egy hulladék forgószék, a sok éves közel rendeltetésszerű használatnak köszönhetően, vagy épp annak ellenére. Az úgynevezett gázlift adta meg magát benne, melynek következtében nem csupán a forgási képességét, de tulajdonképpen a szék mivoltát is elvesztette. Mikor először megláttam a roncsot, meggyőződésem volt, hogy kocsmai verekedésben használták és attól esett darabjaira a gázlift. Hajlamosak vagyunk gondolkodás nélkül alávetni magunkat a fogyasztói társadalom diktátumainak, és bármennyire is szeretünk szerelni és barkácsolni, első utunk az irodai forgószék-szaküzletbe vezetett. Jellemzően ez az első út, szokásos temponkhoz méltón eltartott két hétig. Ennyi időnk volt legalább arra, hogy megérkezzen az ihlet a javításra, illetve legalább arra, hogy szemrevételezzük a lehetőségeket.

Nincs mese: ide új gázlift kell, és akkor minden jó lesz.

Nagyon nem kellett szétszedni a széket, de ahhoz, hogy az előzetesen kinézett szaküzletbe már mintadarabbal érkezhessek, valamennyire meg kellett bontanom az szék egységét. Mégsem akartam azt a böhöm nagy széket egyben elvinni.

Leszereltem hát a szék aljáról ezt a fekete fémkonzolt, amin a különböző állító izék találhatók és ebbe csatlakozik a szék ülőfelületét a lábbal összekötő gázlift is. Ez a fényes rúd volna az. Elég lett volna csak gázliftet elvinnem, hogy biztosan jót válasszak, de szerszámok híján esélytelen volt az évek alatt begyógyult rudat kiszedni a helyéről. 

Ezzel a szettel indultam útnak. A szalvétán látható, hogy apró darabjaira hullott a kulcsfontosságú alkatrész. A rugó egyik fele a székben a másik meg a szék aljáról leszerelt konzolon. Borzalom, én mondom, borzalom.

Megérkeztem a szaküzletbe, ahol igen kedves és segítőkész kiszolgálószemélyzet fogadott és még az ostoba kérdéseimre is készséggel válaszoltak. Azon melegében előkapták a megfelelő szerszámokat és a beszorult alkatrészeket perceken belül kiszabadítottuk a helyükről. Kezembe nyomták az új, megfelelő méretű gázliftet és már mehettem is.

Az összeszerelés pedig már csak ujjgyakorlat volt. A rugó vastagabb vége ment a lábba.

Aztán a megmaradt porvédő került a helyére

Így már azért egész pofásan néz ki, de azért ezen ülni még elég kényelmetlen. Összeszereltem hát az ülőfelületet.

Ezek után csak visszadugtam az ülőfelületet a gázlift felső végébe és kész is voltam. Nem volt egy bonyolult művelet és ha azt vesszük, körülbelül 15000 forinttal növeltük a konyhapénz relatív értékét az irodában. Egy új szék minimum huszunegy-kétezer forint a gázlift pedig hatezer forintba került. Közben pedig még szerelhettünk egy kicsit. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek