Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az igazi kávé

A kávéfőzőm körüli bonyodalmakról már írtam többször itt a blogon. Végül is a jól bevált szivattyús masina megadta magát, jelenleg egy hagyományosabb kávéfőzőt használok, azonban az ezzel készült kávé minősége messze elmarad az elvárásaimtól. Persze be lehetne szerezni egy új masinát, de a minap eszembe jutott, hogy talán itt volna az ideje egy saját kávégép megalkotásának.

Gyászjelentés

Pár hete/hónapja írtam két posztot itt a Furdancs blogon előbb a betegeskedő, majd a meggyógyított kávéfőzőmről. Akkoriban nagy volt az öröm, hogy sikerült kifogni a tervezett avulás rémén, és némi vízkőmentesítés meg tisztogatás rendbe hozta a masinát.

Sajnálattal kell közöljem a tisztelt egybegyűltekkel, hogy az örömünk korai volt.

A mai napon, délelőtt 10 órakor a kedvenc kávéfőzőnk szivattyúja feladta az életért és a minőségi kávéért folytatott, hosszú éveken át tartó küzdelmet. Miután megfelelő donor nem áll rendelkezésre, és az új műszív szivattyú beszerzése indokolatlanul és finanszírozhatatlanul magas kiadást jelentene, kávéfőzőnk békében hagyjuk távozni egy árammal és minőségi kávéval jól ellátott, vízkő nélküli világba.

A gép földi porhüvelyét valamely későbbi, steampunk szobrunkban fogjuk felhasználni, ezáltal mintegy megőrizni e sokat teljesítő berendezés emlékét. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kávé, siker, hab

Az előző részben megírtam, milyen macerákba ütköztem a kávéfőző javítás kapcsán. Az a poszt úgy is végződött, hogy feladtam a dolgot, túl költségesnek tűnt a javítás.

De a poszt megírása után azért csak motoszkált bennem a gondolat, különösen, hogy a neten elég sok anyag szólt erről a kávéfőzőről, úgy tűnt hogy ez valami kedvelt trendi modell, amit tényleg sokan használnak, és még a javítására sem sajnálják az időt.

Kávé, kudarc, alkatrészek...

A kávéfőzés tudománya az emberiség fő létfeltételeinek egyike. Ha holnap úgy ébrednénk fel, hogy minden kávét elvittek az UFO-k, vagy az éjjel valamilyen sugárzás hatására mindenki elvesztette a kávéfőzés képességét, az emberek lakta világnak vége lenne 24 órán belül. Szerencsére ez még nem történt meg. Van azonban gond így is elég, hiszen bár van kávé, és tudunk kávét főzni, a MEGFELELŐ kávé elkészítése így sem egyszerű.

A kávé ugye a világ legegyszerűbb itala (mondjuk a víz után) forró vizet kell átnyomni némi őrölt kávén, és kész is. Persze mindenki tudja, hogy ez csak a felszín. Gyakorlatilag az összes paraméter (nyomás, hőfok, idő, kávéfajta és -őrlés) szabadon változhat, a végeredmény a változók szorzataiként alakul ki, gyakorlatban megvalósítva az 'ahány ház, annyi szokás' individualista eszméjét.

NAPO

Gondolom kevesen tudják, hogy van az Európai Uniónak egy munkavédelemmel foglalkozó szervezete is. Hivatalosan az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) névre hallgat, és küldetésének tekinti, hogy Európát biztonságosabb, egészségesebb és termelékenyebb munkavégzési hellyé tegye. A kockázat-megelőzés kultúráját népszerűsítik, hogy javítsák az európai munkakörülményeket.

Remek ugye?

A lábuk védelmét sokan elhanyagolják. A strandpapucsban történő flexelés vagy fűnyírás sokunk számára ismerős lehet. Még ha magunknak épp van is elegendő józan eszünk, a szomszédban biztos láttunk már ilyet. Pedig a lábunk védelme nem közömbös téma, bár reneszánszát éljük a különböző alternatív gyógymódoknak, de igazán hatásos lábujj-visszanövesztő kezelésről nem nagyon olvashatunk a magazinokban.

teszt.jpg

A lézeres szintezőkhöz használt, a lézervonalakat kiemelő szemüvegnél kiemeltük, hogy az nem feltétlenül munkavédelmi szemüveg. Miért nem? Azért, mert ahhoz teljesítenie kell az EN166-os szabványt.

Mielőtt az EN166-os szabványra rátérnénk, engedjük át a szót Winklernek, aki az autók mellett a napszemüvegekről is szeret írni, és gyakran ejtik ámulatba a műszaki világ csodái:

Önherélés láncfűrésszel

Azt hiszem, egy igen kellemetlen érzés előtti utolsó pillanatról találtam egy fotót. Csak remélni merem, hogy a láncfűrész végül nem indult be. Kellemes hétvégét mindenkinek!

onhereles.jpg

Munkavédelem

A munkavédelem fontos. Nem mindenkinek. Vicces fotógyűjtemény a témában, a vasárnapi ebéd mellé.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Legfrissebb bejegyzések

2015.04.21.
2014.12.03.
2014.06.29.

Utolsó kommentek