AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 11. 19.
A mezőgazdasági termelési időszakok kinyújtásának vágya alighanem egyidős magával a mezőgazdasággal....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 19.
Aki próbálkozott már az utólagos és házilagos hőszigeteléssel, ismerheti a problémát,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 19.
Mint arról a blogon már beszámoltunk, szigetelték és átadták azt a családi házat is, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 19.
Van úgy, hogy egy-egy szakmai sajtóeseményen az ember - ha nyitott szemmel figyel - más, nem...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 11. 19.
A Knauf Insulation 'Nálam szigetelnek" programjáról már igen sokszort hírt adtunk itt a blogon....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Drótfonatos paplanok

A cím persze megtévesztő lehet, sok olvasó fejében talán elsőre nem is áll össze, miről is lehet szó... Steppelt paplant, tollal töltött paplant, műszállal töltött paplant, téli-nyári paplant persze már láttunk, de mi a fenének kellhet oda drótfonat?

Természetesen blogunk továbbra is inkább a barkácsolással kíván foglalkozni, és bár kétségtelen, hogy egy hálószoba is tartogathat érdekes meglepetéseket, jelen posztunk főszereplője nem a hálószobákban lakó paplan, hanem a házak szigetelésében használatos speciális termék. A táblás és a tekercsben kapható szigetelőanyagokról már írtunk sokszor. Azonban vannak olyan esetek, amikor ezek az anyagok nem könnyen rögzíthetőek a szigetelés közben. Vagy mert ferde a szigetelendő felület, vagy mert vékonyabb szigetelésre van szükség, és a vékony réteg nem elég stabil és önhordó. Számos ok lehet, ezekre kínálnak megoldást az olyan szigetelőanyagokból készült tekercsek, ahol a szigetelő anyag valamilyen, a kellő stabilitást és szilárdságot biztosító hordozó/erősítő felületre van feldolgozva. Sokszor hő vagy tűzvédelem miatt van szükség az ilyen termékekre, hiszen mondjuk egy acélhálóval megerősített kőzetgyapot termék igen komoly hőhatásnak is képes ellenálni.

A Knauf Insulation választékában eddig is szerepeltek ilyen termékek, azonban nemrég az ezeket gyártó üzem megújúlt, új gyártósort kapott. Az itt készült drótfonatos termékek három területen is tökéletesítésre kerültek. 

 

Tökéletesebb kicsomagolás: 

Az optimális szállítás érdekében termékeket fólia zsákkal védik, amely adott esetben lehetővé teszi a termék rövid idejű tárolását kültéren is. A tartós fólia zsák véd az időjárás viszontagságaitól, a hulladék gyűjtésére is alkalmas. A tekercs speciális perforációval ellátott csomagolása lehetővé teszi a gyors és precíz kicsomagolást.

Tökéletesebb szállítás:

A tekercsen található műanyag pánt feszesen tartja a terméket és megakadályozza kinyílását. A termék hordozása során szintén előnyös, segít a könnyebb mozgatásban. Ez az egyetlen felmerülő szemét a közvetlen beépítésnél, tehát az összes hulladék elfér a zsebben.

Tökéletesebb beépítés:

A gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés érdekében is több fejlesztés történt a terméken. Észrevehetően kevesebb por képződik a termék kicsomagolásakor, ezáltal tisztább és kényelmesebb munkavégzést biztosít. A jelöléseket a fenntarthatóság érdekében hőálló tintasugaras nyomtatással végzik. A továbbfejlesztett tűzésnek köszönhetően nagyobb stabilitást, csökkentett kiporzást és egységes megjelenést tapasztalhatunk. Mindkét végén meghosszabbították a dróthálót a könnyebb felhelyezés és rögzítés érdekében (50 mm-es vastagságtól).

A drótfonatos paplanok szélessége 500 vagy 1000 mm lehet, vastagsági lépcsőik 30–120 mm között, hosszúsági lépcsőik 2000–6000 mm között sávosan változnak. Az általános termékeken felül horganyzott acélhálóval és rozsdamentes huzaltűzéssel, vagy rozsdamentes acélhálóval és rozsdamentes huzaltűzéssel is kapható drótfonatos paplan. Minden termék egyoldali alumíniumfólia-kasírozással is rendelhető. Hagyományos termékeket alkalmazva a szigetelést a csomagolásban kell tartani mindaddig, amíg a tekercs a beépítés helyéhez nem érkezik. A Knauf Insulation kínálta paplanokról azonban – az új pántolásnak köszönhetően – már hamarabb eltávolítható a fóliacsomagolás, az alkalmazás helyén csak a pántot kell levenni. A pántolással a termék a csomagolás eltávolítása után is tekercsben marad, így szállítható és tárolható is, minimálisra csökkentve a munkaterületen felhalmozódó csomagoló anyagot, megkönnyítve a munkavégzést.

Szóval megint kaptunk egy, a korábbinál könnyebben kezelhető szigetelő terméket. Igazából szinte hetente lehetne hírt adni egy-egy ilyen újításról, az biztos, hogy a házunk szigetelésének halogatása egyre kevésbé fogható a macerás és nehézkes munkára, vagy a nehezen felhasználható szigetelő anyagokra.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek