AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 09. 19.
A mezőgazdasági termelési időszakok kinyújtásának vágya alighanem egyidős magával a mezőgazdasággal....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 09. 19.
Aki próbálkozott már az utólagos és házilagos hőszigeteléssel, ismerheti a problémát,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 09. 19.
A cím persze megtévesztő lehet, sok olvasó fejében talán elsőre nem is áll össze, miről...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 09. 19.
Mint arról a blogon már beszámoltunk, szigetelték és átadták azt a családi házat is, amely...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 09. 19.
Van úgy, hogy egy-egy szakmai sajtóeseményen az ember - ha nyitott szemmel figyel - más, nem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nálam szigetelnek - a másik ház

A Knauf Insulation 'Nálam szigetelnek" programjáról már igen sokszort hírt adtunk itt a blogon. Végigkísértük a programot a jelentkezők toborzásától a szigetelésen át a mérések havonkénti alakulásáig, és persze a végkövetkeztetéseket is bemutattuk. 

A program célja az volt, hogy valós körülmények között, hiteles mérésekkel bizonyítsa: korszerű szigetelőanyagok alkalmazásával legalább 30-40%-os, de akár ennél nagyobb energia megtakarítás is elérhető. A kísérlet során a Knauf Insulation kiválasztott két teljesen egyforma házat a Hajdúságban. Egyiket leszigetelték, a másikat nem, és egyedi mérőórákkal mérték az eredményeket, melyekből az derült ki, hogy a szigetelt ház 46%-kal kevesebbet költött fűtésre a téli szezonban. A méréseket nyáron is folytatták, ami pedig azt mutatta meg, hogy a szigetelt ház folyamatosan 24°C-os hőmérsékletet tartott, azaz nem igazodott úgy a külső hőmérsékletingadozáshoz, mint a szigeteletlen ház.

Az összehasonlításhoz persze szükség volt egy szigeteletlen házra is. A választás a hajdúdorogi család házára esett. Az elmúlt telet tehát ők még szigeteletlen házzal vacogták végig. Természetesen a program végeztével ezt a házat is leszigetelte a Knauf Insulation, így a lassan kezdődő fűtési szezonban már ez a család is felezheti fűtésszámláját.

A második ház szigeteléséről bőséges képanyagot láthattok az alábbi linkre kattintva:

http://nalamszigetelnek.hu/hajdudorogi-haz-szigetelese

Mi itt most csak az utolsó képet mutatjuk meg, szó ami szó, mutatós lett a ház!

A program teljes leírása, minden adata megtalálható a Nálamszigetelnek.hu oldalon, aki kicsit is érdeklődik a téma iránt, rengeteg hasznos információt és mérési eredményt talál ott.

Ezen a videón a hajdúdorogi ház tulajdonosa beszél arról, mire is számít a szigetelés után, és egyáltalán miért is vágtak bele: 

Szigetelni tehát továbbra is jó ötletnek látszik.

Különösen, hogy hosszú kihagyás után most újraindulni látszanak az energetikai és szigetelési célú támogatott programok. Érdemes lesz figyeni a híradásokat, mert az már tudható, hogy az új programok esetében a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak az önálló családi házak. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek