AJÁNLÓ
 
10:09
2013. 12. 26.
Lyukat persze a legegyszerűbb fúróval készíteni, azonban házilagos körülmények között...
A bejegyzés folyatódik
 
10:09
2013. 12. 26.
Péntek lévén autós téma kéne. Azt gondoltam, talán akadhat az olvasóink között olyan szülő,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:09
2013. 12. 26.
A legprecízebb és leggondosabb olvasónkkal is megesett már biztos, hogy valami fontosat otthon...
A bejegyzés folyatódik
 
10:09
2013. 12. 26.
Jött két privát hozzászólás a lemezjátszós sorozathoz, ezek adták ennek a posztnak az apropóját....
A bejegyzés folyatódik
 
10:09
2013. 12. 26.
Nemrég megírtuk, milyen is egy furdancsos hétvégéje. Na, most kiderült, hogy a karácsonya...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elmaradások

Ilyenkor év vége felé persze szokás elgondolkozni azon, mi mindent nem valósítottunk meg idén abból, amit pedig az év elején szerettünk volna. Tudjuk, valójában semmi különbség nincs december utolsó hete, és mondjuk január első hete között. Mégis, vagyunk úgy többen azt hiszem, akik elmaradásként, amolyan meg nem valósult tervként fogják fel azt, ami az elképzeléseinkkel szemben mégsem fért bele ebbe az évbe. Jómagam mintegy fél éve írok ide a Furdancs blogba. Thoreau nicknevem mögé bújva elsősorban faipari és „minőségügyi” írásokat posztolgattam. Azonban messze nem írtam meg mindent abból, amit eredetileg terveztem.

doboz1.jpg

Tervem volt például a saját hangsugárzóm építésének megírása. Azonban, mint kiderült, ez igen hosszan húzódó projekt lett, ráadásul talán túl speciális egy általános barkácsblogba. (Különösen, hogy erre - mármint az építésre - évek óta készülök, és az előzmények leírása is megtöltene pár posztot.) Mindenesetre a dobozok készülnek, ha valakit érdekel tudok róluk mesélni.

IMGP8879.jpg

A hangsugárzó építés meglehetősen összetett dolognak bizonyult. Mindenesetre jó móka, még akkor is, ha a végeredmény (vagyis a dobozok hangja) messze nem biztos hogy a várakozásainknak megfelelő lesz.

Aztán szintén elmaradt idén egy másik régi tervem megvalósítása, az otthoni fahajó építés propagálása, egy építési folyamat bemutatása. Pedig ezt ígértem is némely posztom folytatásaként. Külföldön persze van erre számos példa, azonban itthon nincs túl sok hasonló leírás. Az volna az igazi, ha egy konkrét járművet építenék, és ezt követhetnétek nyomon a blogon. Ehhez persze pénz is kell, meg hely is. Elvileg most már van annyi hely a műhelyben, ahol ez megvalósítható, talán a szükséges finanszírozás is összejön, úgyhogy jövőre remélhetőleg tényleg sor kerül erre is.

cradleboat2.jpg

Egy ilyen hajóra mindannyiunknak szüksége van. Különösen, ha magunk építjük. Egy igazi barkácsoló nem hallhat meg anélkül, hogy saját hajót építene.

További terv volt egy olyan sorozat indítása, ahol a szerszámgépek használatát mutatjuk be részletesen. Ez pusztán szövegben, képekkel kevésbé tűnik megvalósíthatónak, itt mindenképp videós mellékletekre lesz szükség. Reményeink szerint jövőre ezt is sikerül összehoznunk.

IMGP8820.jpg

Be kell látnunk, egy ilyen, a fentihez hasonló, statikus képekkel illusztrált cikk nemigen alkalmas arra, amit egy videóban remekül be tudnánk mutatni.

Mindenesetre sokat segítene a tervek megvalósulásában, ha a fenti témákban, vagy akár bármilyen más témában jeleznétek, hogy milyen jellegű írásokat olvasnátok szívesen. Akár itt kommentben, akár a facebook oldalunkon várunk minden hozzászólást, javaslatot.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni. 

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek