AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 07. 31.
A tegnap kezdett cikkünk végén ígértük, hogy adunk néhány általános támpontot az elektromos...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 31.
Régi mániám a gyanúsan olcsó termékek, kéziszerszámok elleni küzdelem. Ha megnézzük bármelyik...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 31.
Jött két privát hozzászólás a lemezjátszós sorozathoz, ezek adták ennek a posztnak az apropóját....
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 31.
E heti tartós és minőségüket bizonyított tárgyainkról szóló posztunkban egy kesztyűről...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 07. 31.
Egy új sorozatot indítunk itt a Furdancs blogon. Miután sokszor és sok posztunkban törtünk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Talán olvasóink között is akad néhány idősebb ember, aki még emlékszik azokra az időkre, amikor a használati tárgyak -a szerszámok is- igényesen és szépen voltak elkészítve. Nem azért, mert esetleg épp egy prémium gyártó termékei voltak, nem is azért, mert őrült drágán, a minőség kiemelésével akarták eladni, hanem pusztán csak azért, mert egy tárgy, aminek az elkészítésébe időt és energiát fektetünk, csak korrekt minőségben készülhet.

Ez persze már elég rég nincs így. Sőt, vannak, akik szerint soha nem is volt. Legalábbis a mi univerzumunkban nem.

Amiről ez most az eszembe jutott, az egy colostok. (zollstock, stb.) Egy klasszikus, fából készült, összecsukható mérőléc. A konkrét darab reklámajándékként került hozzám, és ahogy kézbevettem, rögtön láttam, hogy bizony ez egy másik kor, sőt, talán másik univerzum terméke…

A mérőléc kedvenc munkaruházati cégünk reklámajándéka, és úgy látszik, ők nem csak a termékek minőségére figyelnek oda.

A továbbiakról inkább a képek beszéljenek.  A felhasznált faanyag, a nyitott állapotban bekattanó, hihetetlen precíz megmunkálású fém elemek, és a nyomtatás minősége egyaránt maga a csoda:

Ezen a két képen látható mi is a lényeg, miért tetszett annyira meg ez a mérce. Nincsenek átfúrva és átszegecselve a lécek! A hasonló mérőléceknél csőszegecs szokta összefogni a léceket, itt viszont egy ravasz, csak egy-egy oldalról látható acél szerkezet van a két-két csatlakozó lécnél. A másik oldalon szépséges érintetlen a léc és a rá nyomtatott skála.

Az acél "pántok" pedig, mint látható, egyszerűen, a lécekre vannak ráperemezve, ami persze nagyon precíz megmunkálást kíván a lécek élén.

Szóval, ez a tárgy amiről szó van, a megmunkálás minősége és a készítés évszáma (lévén mostanában készült, messze nem Stonehenge vagy a piramisok idejéből való) alapján azt kell mondjam, kizárt, hogy ezen a bolygón csinálták volna. 

Ezt egyébként megerősíti az is, hogy a második osztás épp a 42-es számhoz esik:

Először is, át van gondolva a szerkezet, ami eleve nem lehet földi elme munkája, ahhoz túlságosan letisztult és tökéletes. Aztán, ez az éteri tisztaságú terv át van ültetve a gyakorlatba. Vagyis valahol, valakik képesek voltak legyártani a TÁRGYAT. Erre mi nyilván nem volnánk képesek, hiszen láthatóan visszafelé fejlődünk, épp a napokban olvashattuk, hogy jelenleg már embert sem tudnánk a holdra küldeni, pedig az kismiska egy ilyen TÁRGY elkészítéséhez képest.

A kérdés már csak az, hogyan kerülhetett ez a tárgy a svéd munkaruhagyártó marketingesei kezébe.  Végig gondoltam, és arra jutottam, nyilván valami lezuhant csészealjat találhattak a havas viking rónaságon, tele ilyen felsőbbrendű termékkel. De lehet más magyarázat is: Az is köztudott, hogy tépőzár a Roswell-i szerencsétlenség következtében került a földi ember birtokába. Simán lehet, hogy azóta is van valamilyen globális, netán univerzum szintű összeesküvéts a textiles cégek között, és ezen a csatornán jutott ide ez a tárgy.

Bárhogy is, ezt már sosem fogjuk megtudni. Azonban gyönyörködjünk együtt eme tökéletes eszközben. (És közben irigykedjünk, hogy valahol, egy messzi-messzi galaxisban ilyen tárgyakat birtokolnak az ott lakók.)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a
 Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek