AJÁNLÓ
 
05:00
2015. 04. 16.
Építőipari sorozatunk befejező részében egy destruktív folyamattal, a betonbontással ismerkedhetünk...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 16.
A falak készítéséhez nemcsak egész falazóelemeket használunk. Sokszor előfordul,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 16.
A hosszúságok mérése, szögek kitűzése, a függőlegesek és vízszintesek ellenőrzése...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 16.
A beton cementből, vízből és adalékokból áll, megszilárdult állapotában mesterséges...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2015. 04. 16.
Nagy választékban kaphatók a különböző tapaszolható és hengerezhető vakolatok,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A falazási munkák biztonsága

falazatok1_10.jpg

Az épületen végzett munka sok veszélyt rejt magában. Helyes magatartással azonban  elkerülhetők a balesetek és sérülések. Védjük kezeinket, viseljünk megfelelő méretű erős kesztyűt! A durva falazóelemekkel és habarccsal végzett, szokatlan munka könnyen bőrsérüléseket okozhat. Csak biztonsági szárral ellátott vésőt használjunk, amely felfogja a félrecsúszott kalapácsütéseket.

falazatok1a_03.jpg

Sokszor ajánlatos a védősisak viselése, pl. bontási munkáknál vagy olyankor, amikor egy állványon egyidejűleg több személy dolgozik. A munkát úgy végezzük, hogy az állványokról ne essen le építőanyag vagy szerszám. Ha alkalmas porvédő maszkot használunk, elkerülhetjük a pl. bontáskor vagy falmaráskor keletkező por okozta ártalmakat. A védőszemüveg a fröccsenő habarcs vagy a vésési, bontási, marási munka során szétrepülő szilánkok ellen nyújt védelmet.

Gondoskodjunk az építési terület lezárásáról, például figyelmeztető táblák és drótkerítés elhelyezésével. Lakótársainkat vagy szomszédainkat tájékoztassuk a munkákról.

Az építkezésen végzett munkák néhány alapszabálya, amelyeket feltétlenül tartsunk be:
- Kerüljük a kapkodást és idegeskedést, mert ez gyakran a munka biztonságának rovására megy.
- Vigyázzunk, nehogy leessünk, ezért legyünk körültekintőek és csak a célnak megfelelő, biztonságos létrákat és stabil állványokat használjunk.
- Vegyük komolyan az  elektromos áramban rejlő veszélyeket; csak megfelelő kábeleket,  pl. nagy terheléseket elviselő, gumiköpenyes vezetékeket és ütésálló, esetleg fröccsenő víz ellen is védett csatlakozószerelvényeket használjunk; a kábeleket óvjuk a sérüléstől.
- Előzzük meg a szerteszét heverő kábelek, szerszámok és építőanyag okozta botlásveszélyt.
- Az építkezésen használt faanyagból távolítsuk el a szegeket és hordjunk erős cipőt.
- A gyerekeket ne engedjük az építkezés és a veszélyes építőanyagok közelébe.
- Jól nézzünk utána, nem kell-e építtetőként kötelező szavatossági biztosítást kötnünk. Segítőtársaink, sőt esetleg saját magunk részére is feltétlenül kössünk egy esetleges baleset következményeire kiterjedő biztosítást.

Építőipari sorozatunkban Max Direktor „Falazás, betonozás, vakolás” című könyvéből idézünk részleteket a kiadó engedélyével. A kötet a gyakorlatban számtalanszor kipróbált, hasznos ötleteken és mesterfogásokon keresztül mutatja be a szakterületet. Lépésekre bontva, ábrákkal és szöveges részekkel ismerteti az egyes műveleteket.  

  Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is. 
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.




Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek