AJÁNLÓ
 
09:55
2013. 06. 21.
Nemrég zárult "Hangold újra" névre keresztelt játékunk, melynek során házilag fabrikált...
A bejegyzés folyatódik
 
09:55
2013. 06. 21.
Itt a blogon már volt szó hangszer formájú bútordarabokról. Még tavaly vetette fel egy barátom,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:55
2013. 06. 21.
Előrebocsátom, hogy nem egy professzionális hangszerről van szó. Egy igazán drága gitárnak...
A bejegyzés folyatódik
 
09:55
2013. 06. 21.
Pár éve csináltak egy nagyon tanulságos filmet. It might get loud. Ez a címe. Nem nagyon mennék...
A bejegyzés folyatódik
 
09:55
2013. 06. 21.
Aki játszik valamilyen hangszeren, vagy akár csak fanatikus zenerajongó, biztos örülne, ha...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elérkezett a nagy nap, amikor bemutatjuk "Hangold újra" játékunk nyertes pályaműveit. Felhívásunkban arra buzdítottunk benneteket, hogy készítsetek hangszert, tényleg bármiből. Nemrég közzétettünk egy válogatást a beérkezett pályaművekből, a nyerteseket pedig most mutatjuk be.  Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy nektek melyik tetszik a legjobban, a kommentekben megnyílhattok. A zsűrit nem ér anyázni! Akkor hát, kapaszkodjatok meg, lesznek csodák. Hogy fokozzuk az izgalmakat, a harmadik helyezettel kezdjük a sort.

hangold_ujra_logo.png

3. díj - 50.000 forintos vásárlási utalvány

Rögtön holtversennyel kezdjük. A harmadik helyre ugyanis két egyenlő pontszámot érő hangszer érkezett. Természetesen mindkét pályázónak jár a teljes díj.

 

Achatius - CD-ROM kalimba

E hangszer esetében a "bármi", amiből készült egy CD-ROM meghajtó és néhány bicikliküllő. Achatius művéről nézzétek meg az alábbi videót. Az elkészítés is alaposan dokumentált, ezt ITT találjátok.

 

Kiss Kerecsen Ferenc és Lőrinczi Ottó - Csákányból készült basszusgitár

Nem csak a készítők, hanem mi is utánanéztünk az online világban és nem igazán találtunk még hasonlót. A Goldminor névre keresztelt csákánybasszusgitár tehát igazi különlegesség. A készítők egy bányászcsákányt formáltak basszusgitárrá, használt alkatrészek és kizárólag a kezük ügyében lévő szerszámok segítségével. Célszerszámot tehát nem használtak. Pofás kis videót is küldtek a hangszer elkészítéséről és annak működéséről. Videón hallható zenét már a Goldminorral készítették. Nézzük együtt!

 

2. díj - 70.000 forintos vásárlási utalvány

Arató Péter - Ghetto Basster

VIDEOTON BASSTER.jpg

Csodaszép dolgozat nyerte el pályázatunk második díját. Péter egy Videoton magnóból gyártott basszusgitárt, melyet igen találóan Ghetto Bassternek nevezett el. Két videót is küldött. Az elsőben egy korhűnek szánt reklámot láthattok, elképzelve, hogy mi lett volna, ha a vasfüggöny bő tíz évvel korábban indult volna bomlásnak, és a nyugati hip-hop kultúra a hazai termékgyártási palettán is méltó nyommal örökült volna meg. A másodikon a Ghetto Basster werkfilmjét nézhetitek meg.

1. díj - 100.000 forintos vásárlási utalvány

Cees - szájorgona PET-palackból és szívószálakból.

Igazán lenyűgöző, hogy egyszerű, a legtöbb háztartásban megtalálható eszközökből egy teljes értékű dallamhangszert is össze lehet hozni. Cees foglalta össze leginkább, hogy mit szerettünk volna üzenni felhívásunkkal. Ezért külön köszönet!  A videó hosszú, de érdemes időt szánni rá. A zsűri egyöntetű döntése alapján tehát Cees szájorgonája viheti el a játék fődíját. Nagy tapsot neki.

Végezetül minden pályázónak köszönjük, hogy vették a fáradságot és elkészítették hangszereiket. Jó volt látni, hogy mennyi kreatív és aktív olvasó látogatja a Furdancs Blogot. A nyerteseknek gratulálunk, a többiek pedig ne csüggedjenek, mert lesz még ilyen a Furdancson.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek