AJÁNLÓ
 
08:21
2013. 08. 08.
Bútorlapból készült bútorok általánossá válásával együtt terjedtek el az ilyen bútorok...
A bejegyzés folyatódik
 
08:21
2013. 08. 08.
A posztunk címe lehetett volna az is: 'A csomók alkonya'. Azt gondoljuk, nem csak a barkácsoló...
A bejegyzés folyatódik
 
08:21
2013. 08. 08.
Az őszi avarhullással együtt jár néhány speciális szerszám. A lombfúvókról már volt...
A bejegyzés folyatódik
 
08:21
2013. 08. 08.
Mai műtárgyunk egy igazán különleges kis szerszám. Gyerekkoromban még nem tudtam, hogy létezik...
A bejegyzés folyatódik
 
08:21
2013. 08. 08.
A kaparásról, mint munkafolyamatról volt már szó a feszítővasaknál, természetesen...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha eddig nem volt melegetek, akkor a mai posztot elolvasva garantáltan az lesz, vagy nem. Ismerjük az érzést, amikor a reggeli kávé közben próbálunk erőt gyűjteni, mert egész nap a metsző szélben kell majd dolgozni a szabadban. És tudjuk előre, hogy hiába húzunk fel több réteg termocuccot, legkésőbb délután kettő körül már az átfázástól belassulva zombiként fogunk csellengeni. Vagy amikor a hajnali félálomban szembesülünk azzal, hogy mégis leesett a hó, lehet korábban kelni havat lapátolni, és a forró tea hatása öt perc múlva már sehol se lesz.

A túraboltok tele vannak a jobbnál-jobb kabátokkal, pulóverekkel, mellényekkel, de tud ilyet valamelyik?

 kabat.gif

 A szerszámgyártók válasza a problémára a fűtött kabát. A fűtött ruházatok régóta elterjedtek a motorosok körében, ott a motor biztosítja a fűtéshez szükséges áramot, ezek a kabátok viszont akkumulátorról működnek. 

Mint ahogy a rádiós cikkben már említettük, a gyártók igyekeznek minél több alkalmazási területre kiterjeszteni az akkumulátoruk használatát, így kötve magukhoz a vásárlókat. Ha valaki rááll egy márka termékeire, akkor valószínűleg több csere-akkumulátorba is beruház, hogy töltés idejére ne álljon le a munka, ezért vagy megspórolhatja az akkumulátor árát a kabát vásárlásakor, vagy más célra is fel tudja majd használni a kabáthoz vásároltat. Egy kabát + akku + akkutöltő készlet például nagyjából másfélszer annyiba kerül, mint csak a kabát.

A kabát használata egyszerű: csatlakoztatni kell az akkut a kabátból kilógó kábelhez, majd a logó nyomogatásával (ld. fent) általában három fűtési fokozat közül lehet kiválasztani a megfelelőt.

bosch-kabat.jpg(Hogy a jónevű német gyártó miért piszkos nadrágban fényképezte a modellt, nem tudom.)

Az akku nem csak zsebbe rejthető, de egyes kiviteleknél akár övre is csatolható (lesz, még nem rendelhető):

bosch-akku-2.jpg

A kabátot szénszálas fűtőelemek melegítik, elől a mellkason és a hát felső részén, egyes modelleknél pedig a zsebek környékén vagy a gallérnál is. Az ilyen fűtéssel szerelt kabátok önmagukban is meleg viseletnek számítanak, és a fűtőelemek csak kiegészítik ezt: senki ne várjon izzasztó hőséget, leginkább a szél és a hideg ellensúlyozására fejlesztették ki.

A működési idő az akkumulátor teljesítményétől és a választott fűtési fokozattól függ, de általában 5-10 óra közötti átlagos időt adnak meg a gyártók.

Ezt az időt nagyban csökkenti, ha fűtés mellett még a telefonunkat is töltjük az akkuról (mint ahogy az a fenti kép USB ON gombjából már sejthető volt, erre is van mód):

 kabat-telefon.jpg

Miután a gyártók nagy része piacra dobott ilyen terméket, és a kötelező köröket már lefutották (terepszínű, láthatósági fényvisszaverős, márkaszínű stb.), lassan a divatozás felé fordul az irány.

 Milwaukee-M12-Heated-Hoodies-and-Jacket-Colors.jpg

Elegánsan sportos fekete kabát:

bosch-kabat-noi.jpg

Kapucnis dzseki:

kapucnis-kabat.jpg

 

Női pulóver:

 

milwaukee-kabat-noi.jpg

 

Ezek a kabátok valóban jó minőségű, sok zsebbel felszerelt, praktikus viseletek, ezért ha valaki amúgy is vásárláson gondolkodik, érdemes vetnie rájuk egy pillantást.

A nagy hideg ellen védekezhetünk még akkus kézmelegítővel is:

kezmelegito.jpg

És végül videó, egy lehetséges alkalmazási környezet a fűtött kabátokhoz:

A hét műtárgyait a Netszerszámtól kunyizzuk
netszerszam_logo.jpg


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.

Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek