AJÁNLÓ
 
05:00
2014. 03. 10.
A gipszkarton gyakran használt és könnyen kezelhető építési alapanyag. Felújítási munkákhoz,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 10.
Olyan lakóhelyiségekben, ahol számottevő szabad falfelület van, számtalan módon lehet érdekessé...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 10.
Igaz ugyan, hogy most a minimál stílusú bútorok a divatosak, ám akinek ezek túl ridegnek tűnnek,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 10.
A lakóhelyiségek falait még nem is olyan régen különféle költséges gipszstukkókkal lehetett...
A bejegyzés folyatódik
 
05:00
2014. 03. 10.
Az autók utasterének burkolatát egyre inkább speciális textilanyag és egyre több műanyag...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új vezetékeket kábelcsatornába!

Jó esetben minden lakásnak megvan a falba süllyesztetten kiépített hálózati vezetékrendszere. Ám gyakran megesik, hogy egy újabb elektromos készülék beszerzése, vagy egyéb okok miatt újabb csatlakozó aljzatra, kapcsolóra lenne szükség a meglevőktől távolabb. Ilyen esetekben nem mindig szükséges az új vezetékszakaszt a falba süllyesztve elvezetni, erre valók a különféle kábelcsatornák.

A falon kívüli vezeték bővítések bármikor elvégezhetők a megfelelő kábelcsatornák alkalmazásával. Gyorsan telepíthetők bárhol és a kisebb hálózatbővítésekhez a különféle gyártmányú rendszerek típusait lehet felhasználni. Természetesen kis kábelsarukkal a falra, vagy a szegélylécekre rögzítve is elvezethetők a toldó vezetékek. Ám a csatlakozó szerelvények rögzítése már gondot okozhat még az egyre ritkábban beszerezhető falra szerelhető kapcsolók, csatlakozó dugaszoló aljzatok alkalmazása mellett is. Ez mindig az ideiglenesség és az igénytelenség látszatát kelti, mint ahogyan a különféle toldó kábelek is. Bonyolíthatja a helyzetet, ha több különféle funkciót ellátó vezetéket kell a helyiség más pontjaira elvezetni.

Az persze tagadhatatlan, hogy a szemmagasságba szerelt új falikarok, vagy mennyezeti világítótestekhez szükséges vezetékeket elegánsabb a falba süllyesztve elvezetni, ám az egyéb a padló szintjéhez közeli fogyasztókhoz szükséges kábeleknél ez szükségtelen, ha megfelelő kábelcsatornákba rejtve, a padlószegélyeket követve kerülnek kiépítésre. A kábelcsatornák ugyanis könnyen rögzíthetők és gyors telepítést tesznek lehetővé. Nemcsak esztétikusak de praktikusak is, mert bővíthetők és szerelvényezhetők is. E mellett akár több különféle célt szolgáló kábel és vezeték elrejtésére is alkalmasak. A különféle gyártmányú (Bexton. Legrand, Kerlan stb.) kábelcsatorna rendszerek számtalan megoldása közül könnyen kiválaszthatók az igényeknek és a felmerült céloknak megfelelő típusok. Ezek mindegyike a hozzájuk illeszkedő csatlakozóelemekkel komplett és akár tovább is fejleszthető rendszert képeznek.

Lényeges elemeik a különféle méretű falra erősíthető csatornák, amelyeknek a takaró fedelei rugalmasan illeszthetők a csatornák peremébe. Az anyaguk általában fehér, vagy szürke PVC, de beszerezhetők alumíniumból készültek is.


Alumínium kábelcsatorna

A méretválasztékuk igazodik a különféle igényekhez és a 20x15 mm-től akár 190x65 mm is lehet, az elvezetendő kábelek vastagságához és számához igazodva. A mini méretű kábelcsatornákra természetesen nem lehet közvetlenül csatlakozókat, kapcsolókat felszerelni. Az ezekre ráilleszthető szerelvénytoldókkal azonban ezeket a problémákat is meg lehet oldani. Ezeknél sokkal praktikusabbak a szélesebb, szerelvényezhető csatorna típusok, amelyeknél a kapcsolók és csatlakozó aljzatok közvetlenül a csatornára erősíthetők fel. A csatlakozó egységek csatornákra illesztése eltérő, de mindig könnyen megoldható. A falra szerelhető és szerelvényezhető csatornaelemek mélysége 35-65 mm közötti, a szélességük pedig 55-220 mm is lehet, és akár földelt hálózat kiépítésére is lehetőséget biztosítanak. A falsíkok követését különféle toldó és sarokelemek könnyíti meg. A különféle gyártmányok elemei azonban nem csereszabatosak, így csak egy adott gyártmánytípusból alakíthatók ki a szükséges kábelcsatornás hálózat kiépítése, szerelvényezése.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel. Ha nem, akkor is.
Csatlakozz a Furdancs Facebook-közösségéhez! Nem fogjuk megbánni.



Kövess a Facebookon

Hirdetés

Furdancs

blogavatar

Ez az oldal azoknak szól, akiket érdekel, hogyan működnek a minket körülvevő dolgok. Azoknak, akik tudják mire valók a szerszámok, vagy legalábbis szeretnék megtanulni. Azoknak, akik úgy gondolják, az emberré válás fontos alkotóeleme hogy magunk oldjuk meg a felmerülő problémákat. Mottónk: Nem azért másztunk le a fáról, hogy a fotelben ülve várjuk a szerelőt...

Hirdetés

Szeretjük

szineslogo.png
Kapanyel.png

Hirdetés

Feedek

Reblog

Utolsó kommentek